Sistemdeki statik elektrik toprakla alınabilir mi?

Kemal05

Hectopat
Anakart
Asrock B450M Pro4 - F
Bilgisayarımda statik elektrik var ve bana çarpıyor. Boşaltmak için bilgisayarımı direkt toprağa yatırsam boşalır mı?

PSU - Cooler Master MWE 550 Bronze - V2 550W

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda statik elektrik var ve bana çarpıyor. Boşaltmak için bilgisayarımı direkt toprağa yatırsam boşalır mı?

PSU - Cooler Master MWE 550 Bronze - V2 550W.

> Çözüldü: Statik elektrik sisteme zarar verir mi?
Bilgisayarınızdaki statik elektriği boşaltmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. statik elektriği oluşturan ortamı değiştirin: statik elektriğin oluşmasını etkileyen en önemli faktörlerden biri ortamdaki nem seviyesidir. Nem seviyesi yüksek olan ortamlarda statik elektrik oluşma olasılığı düşer. Bu nedenle, mümkünse nemlendirici kullanarak odanızın nem seviyesini artırabilirsiniz.
  2. statik elektrik üretici eşyaları uzaklaştırın: yün, plastik, sentetik kumaşlar gibi malzemeler, statik elektriği üretebilen malzemelerdir. Bu tür malzemeleri, bilgisayarınızın yakınından uzaklaştırmanız veya bu tür malzemelerle aranıza mesafe koymak statik elektrik birikmesini azaltabilir.
  3. topraklı bir yüzeye bağlayın: eğer hala statik elektrik birikimi yaşıyorsanız, bilgisayarınızı topraklı bir yüzeye bağlamak etkili bir çözüm olabilir. Bu, bilgisayarın statik elektriğini doğrudan toprağa boşaltmasına yardımcı olacaktır. Ancak, bunun için doğru bir topraklama yöntemi ve ekipmanı kullanmalısınız. Çoğu modern bilgisayar zaten topraklama için bir 3-pinli priz ile bağlanır, bu nedenle normal kullanımda topraklama otomatik olarak gerçekleşir.
Özetle, bilgisayarınızda statik elektrik birikimi yaşıyorsanız, doğru topraklama yöntemlerini uygulayarak veya ortamı nemlendirerek bu sorunu azaltabilirsiniz. Ancak, bilgisayarınızın içinde veya bileşenlerinde statik elektrikle ilgili ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, uzman bir bilgisayar teknisyenine danışmanız önerilir.

Psunun tuşunu kapatıp 3-4 kere uzun uzun basmak çözüm olabilir mi bilmiyorum bir yerde okumuştum. Ne kadar doğru bilemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı