Sisteme Galax GTX 1660S ekran kartı taktıktan sonra ne yapılmalı?

omercemsimsek2

Femtopat
Daha fazla  
Yeni ekran kartı aldım ikinci el 3000 TL'ye. Yerinde deneyip aldım bir sıkıntı göremedim. Yeni ekran kartı alınca yapılacak bir şeyler var mı? Driver kurmak dışında. Belki önerebileceğiniz oyunlar vardır onları da belirtebilirsiniz. İşlemcim Ryzen 3 3200G. (165 Hz monitörüm vardı 1 senedir resmen monitörü kullanamıyormuşum...)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci darboğaz yapar o ekran kartıyla işlemciye O.C yapıp kullanırsan ekran kartından daha çok performans alırsın.

İşlemci darboğaz yapar o ekran kartıyla işlemciye O.C yapıp kullanırsan ekran kartından daha çok performans alırsın.
1677870197975.png

büyük bir darboğaz değeri yok sanırsam. almadan önce de kontrol etmiştim. siz iyisini bilirsiniz tabii. işlemcime overclock yapmazsam çok sıkıntı çıkarır mı? çünkü yapmak istemiyorum galiba. işlemci hem çok ısınır hem de ömrü kısalır diye.

Eki Görüntüle 1688791
Büyük bir darboğaz değeri yok sanırsam. Almadan önce de kontrol etmiştim. Siz iyisini bilirsiniz tabii. İşlemcime overclock yapmazsam çok sıkıntı çıkarır mı? Çünkü yapmak istemiyorum galiba. İşlemci hem çok ısınır hem de ömrü kısalır diye.

Darboğaz zararlı bir şey değil sadece ekran kartının potansiyelinden daha azını kullanıyorsun ayrı yetten sizdeki işlemci zaten az güç tüketiyor hocam yani az ısınıyor. Bende de R5 2400G var stok soğutucuyla 3.8 GHz de çalıştırıyorum. Çok da gerekli bir işlem değil aslında ama darboğaz olduğu için performansa yansır.

Darboğaz zararlı bir şey değil sadece ekran kartının potansiyelinden daha azını kullanıyorsun ayrı yetten sizdeki işlemci zaten az güç tüketiyor hocam yani az ısınıyor. Bende de R5 2400G var stok soğutucuyla 3.8 GHz de çalıştırıyorum. Çok da gerekli bir işlem değil aslında ama darboğaz olduğu için performansa yansır.
3.6 ghz benimki sanırsam. nasıl artıracağım ve kaç yaparsam darboğaz olmaz?

İlk önce DDU ile eski driverlarınızı komple silin (YouTube'da videoları var.) Ondan sonra yeni en güncel driverları yükleyip kullanmanıza başlayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı