Sisteme gereğinden yüksek PSU takarsak ne olur?

blackbat

Hectopat
Selam dostlar, çok merak ettiğim bir sual var sadece bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Sorum şu benim kasa gereksinimim 450-500 watt PSU çalıştırır görünüyor ama ben gittim diyelim 600W ya da 750W PSU aldım kasama taktım bununla kullanıyorum. Sistemi bunun artısı eksisi ne olur herhangi zararı olur mu? Sisteme ya da elektrik faturasına mı yansır? Anlayan biri açıklarsa sevinirim PSU verimlilikleri %80 %90 düşünelim.

Herhangi bir zararı olmaz. Verimi artıracağı için elektrik tüketimini düşürür.

Yani hocam 750watt bir PSU Gold sertifikalı alsam sisteme fazla ama bir zararı olmaz mı? Doğru mu anladım? PSU alacağım kasama boşa para saçmayalım. İyi bir şey bir kez almak istiyorum.

Yani hocam 750watt bir PSU Gold sertifikalı alsam sisteme fazla ama bir zararı olmaz mı? Doğru mu anladım? PSU alacağım kasama boşa para saçmayalım. İyi bir şey bir kez almak istiyorum.
Hayır sisteme bir zararı olmaz Power Supply her birime gerektiği kadar güç verir fazlasını vermez.

Bir zararı olmaz. Sistem yine ihtiyaç duyduğu kadarını kullanır.
yani hocam 750watt bir psu gold sertifikalı alsam sisteme fazla ama bir zararı olmaz mı doğru mu anladım psu alacam kasama boşa para saçmayalım iyi bir şey bir kez almak istiyorum
Sisteminizi paylaşır mısınız? Boşa para saçmak istemiyorsanız daha düşük Watt'lı bir PSU tercih edebilirsiniz.

Ben corsair rm750x kullanıyorum imzada ki sistemle. Bir sorunla karşılaşmadım.

Hiç bi zarari olmaz hocam ileriye dönük daha iyi bütçe sorun değilse yüksek wattli psu almak daha iyi zaten mesela sisteme 750 wattlik yetebiliyorken 1000w yada 850 wat alabilirsin

Ben 1200W kullanıyorum sistemde, elektrik olarak sistem ne cekerse o kadar kullanır
Zorlanma fazla olmatacagı için malzeme yorgunludu minimum oldugu için daha uzun omurlu kullanırsın.
Benim PSU 2014 Corsair AX1200i Bgden buranın yarı fiyatıma almıstım

Sistem ihtiyaci kadarini kullanir, ust limiti arttirmanin bir onemi yok. 300W ceken bir sistemin varsa 600W guc kaynagi da 300W saglar, 1000W guc kaynagi da 300W saglar.

Not: PSU verimlilik yuzdesine gore ilave edilen guc tuketimini hesaba katmadim. Verimlilik arttikca prizden cekilen guc azalir. Kabaca ornek verecek olursak sisteme 300W gerekiyorsa elindeki guc kaynagi 80+ Bronze ise prizden 330W ceker, 80+ Gold ise 315W ceker, 80+ Titanium ise 305W ceker. Degerleri sallamasyon soyledim, mantigini anla yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…