Sisteme hangi Windows kurulabileceği nasıl anlaşılır?

yusufata01

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
64 MB
SSD veya HDD modeli
512 MB
Ekran kartı
16 MB
Anakart
İBM
İşlemci
Intel 4004
Arkadaşlar merhaba sistem bu şu an Windows 3 kurulu sizden isteğim gündelik kullanımda hangi güncel işletim sistemi atılır?

Hocam bu sistemle güncel bir işletim sistemi çalıştırmak neredeyse imkansız diyebilirim.

Tiny Core Linux belki kurabilirsiniz ancak islemci sorun cikaracak bu sefer de..

Hocam Windows'u boşverin. i5-9400F, 16GB, 4GBVram ile bile kasıyor Wİndows 11. Sİz en iyisi Linux'a yönelin. Tabi bu sistemi Linux bile kaldıramayabilir. Size önerim gidip bir sistem alın. Şu anda alacağınız en kötü sistem bile bundan iyi olacaktır. 6-7 bin lira bile daha iyi bir sistem verir. Ama illada değiştirmem diyorsanız olabilecek en hafif linux dağıtımları: TinyCoreLinux, Lubuntu, Puppy Linux ve AntiX. Ama dediğim gibi bence 6-7 bin liraya bile sistem alsanız iyidir. En azından windows 7 veya 8 kaldırır. Linux kullanmak isterseniz 6 bin liralık sistem bile iyi sonuç verecektir.

Teşekkür ederim ancak antika bir sistem ve ilk işlemciye sahip benim için paha biçilemez
Manevi olarak bir değeri var ise saklamayı deneyebilirsiniz. Ama maddi olarak bu sistemin değersiz olduğunu söylemek mümkün. Kalbinizi kırmak istemem ama artık 64mb ram ve 512mb hafıza kalmadı. Hiçbir sistem donmadan çalışamaz gibime geliyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı