Sisteme hangi Windows kurulabileceği nasıl anlaşılır?

Bayağı bir sallamasyon olmuş I4004 o kadar RAM de desteklemez harici bir ekran kartı da desteklemez ve sadece text based MS-DOS tarzı işletim sistemleri ile kullanılabilir ve bu ilk mikroçiplerden olduğu için Windows 3 ya da 3.1 kullanmana imkan yok.

Ya sisteminizin özelliklerini yanlış biliyorsunuz yada clikbait konu.

Bayağı bir sallamasyon olmuş I4004 o kadar RAM de desteklemez harici bir ekran kartı da desteklemez ve sadece text based MS-DOS tarzı işletim sistemleri ile kullanılabilir ve bu ilk mikroçiplerden olduğu için Windows 3 ya da 3.1 kullanmana imkan yok.

Ya sisteminizin özelliklerini yanlış biliyorsunuz yada clikbait konu.
Windows 3 de MS dos harici ekran kartı değil onboard cihazı sökmeye kalkisamadim ondan işlemci inteldi ama adını hatırlamıyorum ancak diğer bilgiler doğru efendim

Windows 3 de MS-DOS harici ekran kartı değil onboard cihazı sökmeye kalkisamadim ondan işlemci Intel'di ama adını hatırlamıyorum ancak diğer bilgiler doğru efendim

4004 olması imkansız zaten. Ondan öyle yazdım ben de. 486, Celeron, Pentium'ya da Pentium II olma ihtimali var. Her ihtimalde de en güncel Windows 98 kullanılabilir ama bu kadar eski neredeyse müzelik bir sistemi günlük kulanmak internete bağlamak ve internetete gezinmek imkansız gibi bir şey. Retro Gaming için kullanılabilir onun için de Win 95 + MS-DOS güzel olur.

4004 olması imkansız zaten. Ondan öyle yazdım ben de. 486, Celeron, Pentium'ya da Pentium II olma ihtimali var. Her ihtimalde de en güncel Windows 98 kullanılabilir ama bu kadar eski neredeyse müzelik bir sistemi günlük kulanmak internete bağlamak ve internetete gezinmek imkansız gibi bir şey.
Emin olun onuda kaldirmaz

Bu arada gerçekten 4004 işlemci ise... MB olarak yazdıklarınız aslında KB mı acaba?
Keza diskin IDE hatta ATA olmasını bile beklemem. Özel bir arabirim mi yapmışlar? Yoksa makara bant mı?
IBM'in 4004 kullanan makinası var mı bilmiyorum. Bu IBM bir makina mı yoksa bir geliştirme kartı benzeri bir ürün mü? Gerçi 45 senelik dediğinize göre, geliştirme kartı olamaz.
Heyecenladım çalışan 4004 duyunca ve çok merak ediyorum. Biraz ayrıntı verebilir misiniz?

Bu arada, Linux kuran bir deli varmış 4004'e. Açılış süresine 4-5 gün yazmışlar.

Bu arada gerçekten 4004 işlemci ise... MB olarak yazdıklarınız aslında KB mı acaba?
Keza diskin IDE hatta ATA olmasını bile beklemem. Özel bir arabirim mi yapmışlar? Yoksa makara bant mı?
IBM'in 4004 kullanan makinası var mı bilmiyorum. Bu IBM bir makina mı yoksa bir geliştirme kartı benzeri bir ürün mü? Gerçi 45 senelik dediğinize göre, geliştirme kartı olamaz.
Heyecenladım çalışan 4004 duyunca ve çok merak ediyorum. Biraz ayrıntı verebilir misiniz?

Bu arada, Linux kuran bir deli varmış 4004'e. Açılış süresine 4-5 gün yazmışlar.
İşlemci için kesin bişe soyleyemem çünkü değerli olduğu için açma imkanım olmadı ancak açılısta ekranda IBM yaziyor ve kodlar girerek ilk Windowsa atıyor ve makinenin sesi aşırı rahatsız edici ve tower kasalardan 2 kat daha uzun ve linux kurduğu videoyu atarmisiniz

Hmm, 4004 için Windows, hatta herhangi bir genel işletim sistemi yok diye biliyorum. Bilgim dahilinde, mikro yahut mini bilgisayar yok 4004 içeren. Kitlerden bahsediliyor ama fazla bilgi yok. Dönemin hesap makinalarında, sayısal saatlerinde, gömülü sisemlerde, belki iletişim altyapısında, belki konsol terminallerinde kullanılmış.

İnternette "4004 linux" diye aratırsanız, sayfalar var. Sadece bir iki haber okudum konu hakkında.

Yanlış anlamayınız beni lütfen ama... eğer ki Windows 3.x çalıştırabiliyor ve MB seviyesinde bellek adresleyebiliyorsa, o 4004 değildir, 16 bit bir işlemcidir. Windows 3.x, 8 bit DOS gerektiriyor en az çünkü. Linux için uğraşırlar, 4 bit 4004'e aktarmak için ama, DOS olsun CP/M olsun, 4 bit geliştirmek imkansıza yakın, kaynak kapalı çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı