Sisteme sürekli bir kişi giriyor ve işlemler yapıyor

MLoose

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen7 7435HS
2x 12GB DDR4-4800
4050 6GB
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar hocam.
Öncelikle Steam hesabıma giriş yapmaya çalışan birisi var, Guard'dan bildirim geliyor.
Discord'uma birisi ulaştı ve herkese link yolluyor.
Şimdi de PC'den Instagram'a girdim ve hesabıma birisi girdi, saçma sapan postlar paylaştı.
Bundan nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar...

Keylogger yemiş gibisin. Başka temiz bir bilgisayardan ya da mobilden şifrelerini değiştir. Sonra da elindeki makineyi formatla.

Hepsinde aynı mail adresi varsa, bu işlemleri çok rahat yapar. Hepsinin şifresini degistir. 2 aşamalı dogrulamayi aç. Tüm oturumları kapat.

Münkunse o hesapların hepsini farklı maille aktar.

Bu işlemleri yaptığın halde hala sorun yasiyorsan PC ve telefonunu formatla.

Bu siteye girerek Mail adreslerini kontrol ettir. Sızıntı yapilmis mi? Diye.

Bende aynı durumları yaşadım. Hesapların şifresini değiştirin, hatta gerekirse PC'nizi sıfırlarsınız. PC'nizde aktif antivirüs sağlayıcısı (Defender dahil) var mı? Phishing sitesi gibi görünen -özellikle Steam 50$ dolandırıcıları- yerlerde gezindiniz mi? Şüpheli gözüken bir dosyayı indirdiniz mi? Nedenini de öğrenelim :)

Hocam bu kadar hesaba erişimi varsa şu anda bu mesajımı da o arkadaşla birlikte okuyor olabilirsiniz :)
Eğer ki her hesapta aynı şifreyi kullanıyorsanız e-postanızın bir hesaptan her hesaba erişimleri olabilir, veya belki çok zayıf bir şifre kullanıyorsunuzdur. @sanes 'in dediği gibi verilerinizi yedekledikten sonra USB bellek ile formatlamanızı öneririm.

Onun dışında bence hemen bir antivirüs kurup tarama yapmanızı öneriyorum. (antivirüslerle çok uğraşmadığım için bir önerim yok ama şu ana kadar forumda en çok önerilen Kaspersky idi.)

Keylogger olması çok muhtemel.

Hocam bu kadar hesaba erişimi varsa şu anda bu mesajımı da o arkadaşla birlikte okuyor olabilirsiniz :)
Eğer ki her hesapta aynı şifreyi kullanıyorsanız e-postanızın bir hesaptan her hesaba erişimleri olabilir, veya belki çok zayıf bir şifre kullanıyorsunuzdur. @sanes'in dediği gibi verilerinizi yedekledikten sonra USB bellek ile formatlamanızı öneririm.

Onun dışında bence hemen bir antivirüs kurup tarama yapmanızı öneriyorum. (antivirüslerle çok uğraşmadığım için bir önerim yok ama şu ana kadar forumda en çok önerilen Kaspersky idi.)

Keylogger olması çok muhtemel.

Antivirüs tam temizlemez bence, kafası rahat olsun temiz kurulum yapsın.

Hesaplarınızın şifresini değiştirin, tüm verilerinizi yedekleyip bilgisayara temiz kurulum yapın.

Hocam laptopu alalı 1-2 ay oldu yedekleme getektirecek bir konu yok çok bir bilgim yok ama Windows 11 Pro kullanıyorum aldığım zaman kurdurdum format atarsam nasıl kurarım veya format attıktan sonra Win sistemim de mi gidecek.

Keylogger yemiş gibisin. Başka temiz bir bilgisayardan ya da mobilden şifrelerini değiştir. Sonra da elindeki makineyi formatla.

Biraz araştırdım Görev Yöneticisi'nden CPU'yu kontrol ediyorum hiçbir uygulama açık değil keylogger yiyince CPU %99'u görüyormuş bende böyle de bir problem yok.

O değişir, bir ton keylogger var. Kim bilir hangisini yedin. Öyle anlamak mümkün değil. Ama tabi ki bu 100% keylogger yedin demek de değil. Başka bir şekilde de kaptırmış olabilirsin.

Hocam laptopu alalı 1-2 ay oldu yedekleme getektirecek bir konu yok çok bir bilgim yok ama Windows 11 Pro kullanıyorum aldığım zaman kurdurdum format atarsam nasıl kurarım veya format attıktan sonra Win sistemim de mi gidecek.

Evet temiz kurulum yaparsanız her şey en baştan yüklenecek, bir nevi sıfırlanacak bilgisayar.

Bilgilerinizi yedekledikten sonra temiz bir cihazdan hesaplarınızın şifresini değişin. Sonra da aşağıdaki videodaki adımları uygulayıp temiz kurulum yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı