Sistemin 64 Bit Desteklediği Nasıl Anlaşılır?

• Konuyu başlatan avc739
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 14.292

avc739

Hectopat
Daha fazla  
Eski bilgisayarıma 1 yıl önce 32 bit OS kurmuştum ve özelliklerde 32 bit OS x64 tabanlı işlemci yazıyordu. Yaklaşık 1 ay önce yine 32 bit OS kurduğumda özelliklerde sadece 32 bit OS yazıyordu. Eskiden 64 bit destekleyen PC format atılınca 64 bit desteğini mi kaybetti diye sorguluyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

"x64 tabanlı işlemci" yazıyorsa kurabilirsiniz. 64 bit desteğini kaybetme gibi bir olay olduğunu sanmıyorum. Bu işlemci ile alakalı, yazılımsal olarak böyle bir şey kaldırılamaz ya da eklenemez.

Windows+R tuşlarına basarak "çalıştır" uygulamasını açın."msinfo32" komutunu girdikten sonra bir uygulama açılacak. "Sistem Türü"nde 64 bit yazıyorsa 64 destekler, x86 ise 32 bit destekler.
Ekleme: Unutmuşum bir şey eklemeyi. Bilgisayara sağ tıklayıp "özellikler"e tıkladığında da gösteriyormuş. Ben sadece işletim sistemini gösteriyor diye düşündüm.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    814 bayt · Görüntüleme: 1.109
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    874 bayt · Görüntüleme: 1.228
Windows+R tuşlarına basarak "çalıştır" uygulamasını açın."msinfo32" komutunu girdikten sonra bir uygulama açılacak. "Sistem Türü"nde 64 bit yazıyorsa 64 destekler, x86 ise 32 bit destekler.
Ekleme: Unutmuşum bir şey eklemeyi. Bilgisayara sağ tıklayıp "özellikler"e tıkladığında da gösteriyormuş. Ben sadece işletim sistemini gösteriyor diye düşündüm.
Eskiden x64 tabanlı işlemci yazıyor iken fortmat attığım zaman böyle oldu. Şimdiden teşekkürler

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    73,5 KB · Görüntüleme: 1.296

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı