Sistemin Power tuşuna basıyorum ama açılmıyor

Mert Semiz

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, 1-2 hafta önce bir sistem topladım. Bu gün işlemci frekansını 3.8 sabitledim yani 3.8 GHz sonra oyun indirmek için açık bıraktım. Ama sistem kapanmıştı, Power tuşuna bastığım zaman 1-2 saniyelik tüm fanlar çalışmaya başlıyor sonda kapnıyordu. Neden böyle oluyor? Acil yardım lütfen.

Hocam galiba forumda yenisiniz. Bilgilendirmiş olayım. Cevap gelmediği için aynı konudan iki kez açmak yerine "Öne Çıkar" butonunu kullanın. Aynı konudan iki kez açmak kurallara aykırı sanırım.

İşlemciye yeterli voltaj vermediyseniz normal bir durum. BIOS pilini çıkararak reset atın. Eski haline dönecektir. BIOS ayarlarınız sıfırlanacaktır.

Bilgisayarı kapatıp fişten çekin. BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Sonrasında takıp bilgisayarı tekrar çalıştırın.
Aynen olmazsa birde PSU nun fişini çıkarıp power tuşuna 15 20 saniye bas 3,5 saniye arayla sürekli yap statik elektrik oluşmuşsa o çıkacaktır ve sonra sorunsuz çalışır tahminimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…