Çözüldü "Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Horseman

Kilopat
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
309
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
web dizayn - modcu
Merhabalar

Oyun oynarken 2-3 kez aynı durumla karşılaştım. Bir anda oyun donuyor ve siyah ekran veriyor ardından oyun kapanıyor. Bu sorunun çözümü nedir?

Ekran kartı AMD Radeon RX 5600 XT
Sürücü Güncel.
hata.jpg
 
Çözüm
Arkadaşlar ben problemi çözdüm.

Öncelikle benim ekran kartı XFX RX 5600 XT 14Gbps modeli. Kart Orijinal olarak BIOS'u 12Gbps ben 14Gbps olarak güncelledim ve BIOS ayarından Smart Access Memory aktif hale getirdim. Her gün defalarca bu hatayı alıyordum fakat bu ayarlardan sonra hiçbir problemim kalmadı.

Siz de BIOS ayarlardan Smart Access Memory'i açın ekran kartınız tam performansta çalışsın. Büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

Not: Aynı karta sahip kişilerde sorun devam ederse Ekran kartı BIOS'unu güncellesinler. Tabii her türlü sorumluluk size ait.

Burada Smart Access Memory nasıl açılır uygulamalı anlatmışlar. Bu sayede bu sorundan kurtuldum :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Frekans hızından anlayabilirsin. BIOS güncellemesi kaynaklı bir sorun olabilir Sapphire için olanını biliyordum da XFX için olanını bilmiyorum. Bu çok sık oluyorsa XFX'e sormanı öneririm öncelikle.

 
Ben PC'yi dün kurdum Valorant indirdim açmadı bu hatayı verdi. Driver güncelledim oyuna girdi düzeldi ama ekran yeşilleniyor bende başka oyunda yine aynı hatayı verdi. Ekran kartım 5700XT.
FC323EEA-F592-4A57-B64C-86567F2114CC.jpg
 
Arkadaşlar bende sistemi yeni topladım 5600XT kullanıyorum aynı sorun bende var; zaman aşımına uğradı diyor ve de ekran kartı sürcüsü çöktü. Ekran kartı sürücüsü güncel olduğundan emin ol diye bir uyarı aldım(yani sisteminizde bir sürücü zaman aşımına uğradığını tespit ettik)bu hata var. 1 aydır uğraşıyorum çözemedim çözen varsa yardımcı olsun yoksa ASUS'a göndereceğim kartı.(ASUS ROG strix)
 
Manuel olarak bir ayar değiştirmeyin önerilen ayarlarda kalsın yazılım ile çözerler işi.
Vram hızını 50 mhz düşürünce sorun ortadan kalktı diyen kullanıcılar var.
 
Manuel olarak bir ayar değiştirmeyin önerilen ayarlarda kalsın yazılım ile çözerler işi.
Vram hızını 50 mhz düşürünce sorun ortadan kalktı diyen kullanıcılar var.
Doğru diyosunuzda bi dünya para verip bide onlarla uğraşmak insanı soğutuyo oyun oynamaktanda bilgisayardanda bidaha mı amd tövbe abi özellikle ekran kartını kapıma sokmam.Güzel soğutsun diye asus rog strix aldık bu seferde saçma sapan bi sorunla karşılaştık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı