Çözüldü "Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Horseman

Kilopat
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
309
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
web dizayn - modcu
Merhabalar

Oyun oynarken 2-3 kez aynı durumla karşılaştım. Bir anda oyun donuyor ve siyah ekran veriyor ardından oyun kapanıyor. Bu sorunun çözümü nedir?

Ekran kartı AMD Radeon RX 5600 XT
Sürücü Güncel.
hata.jpg
 
Çözüm
Arkadaşlar ben problemi çözdüm.

Öncelikle benim ekran kartı XFX RX 5600 XT 14Gbps modeli. Kart Orijinal olarak BIOS'u 12Gbps ben 14Gbps olarak güncelledim ve BIOS ayarından Smart Access Memory aktif hale getirdim. Her gün defalarca bu hatayı alıyordum fakat bu ayarlardan sonra hiçbir problemim kalmadı.

Siz de BIOS ayarlardan Smart Access Memory'i açın ekran kartınız tam performansta çalışsın. Büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

Not: Aynı karta sahip kişilerde sorun devam ederse Ekran kartı BIOS'unu güncellesinler. Tabii her türlü sorumluluk size ait.

Burada Smart Access Memory nasıl açılır uygulamalı anlatmışlar. Bu sayede bu sorundan kurtuldum :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Maalesef bende aynı sorunu yaşıyorum.

Ddu kullanıp driver güncellemesi yaptım, eski sürümleri denedim, bios güncelledim, voltaj mhz değerleri ile oynadım ama herhangi bir değişme olmadı. Ekran kartım Asus rx470, sadece oyun değil biraz üst seviye bir program çalıştırmaya kalksam bile aynısı oluyor maalesef.
 
Aynı sorunu bende yaşıyodum ekran kartımı 03-12-2020 tarihinde asus türkiye yetkili servise teslim ettim. kartım rx5600xt 6gb 192 bit ddr6 - Bakalım servisten nasıl bir cevap gelicek sabırsızlıkla bekliyorum.
 
sonucu bizimle paylaşırmısın
Henüz cevap gelmedi geldiğinde sizinle paylaşıcam.fakat servis kesin kartın testleri yapıldı kartta sorun yoktur dicek bende koşa koşa tüketici hakem heyetine gidicem ve paramı iade alıcam amd almayın arkadaşlar amd pişmanlıktır.zaten kartım gelsin sorun olmasa bile satıcam lanet ettim amd ekran kartlarına
 

Geri
Yukarı