Sisteminizle yaşadığınız en talihsiz olay

Sene 2017 kendi paramla aldığım ilk bilgisayar sonunda elime ulaştı ama bir sorun vardı monitörüm yoktu.Babamı ikna etmemle ikinci el monitör almaya gitmemiz bir oldu.Monitörü bilgisayarcıda denedik herhangi bir sorun yoktu.Eve getirdiğim zaman monitör çalışmıyordu.Bilgisayar dükkanı ile eve git gelin ardından en sonunda bilgisayarcı bizim eve gelip monitörü çalıştırmayı denemişti monitör yine çalışmamıştı.Adam sorunun topraklama olmamasından kaynaklı olduğunu söyleyince topraklama çektirmiştik.Tadilat sonrası monitör çalışmıştı ama öğrendim ki sadece dönüştürücü kullanmam gerekiyormuş.Olsun toprak hattımız oldu.
Böyle talihsizliğe can kurban. :D

Sıvı soğutmanın radyatörü ile VRM soğutucusu arasında kalan 8 Pin işlemci güç kablosu zaman içinde ezilmenin ve sıcaklığın etkisiyle +12V ve GND kabloları bir birine temas etti. Beyaz dumanlar attı.
Güç kaynağım bu olaydan sağlam çıktı. Anakartımın 8 Pin güç soketi serviste değişti şu an hala sorunsuz çalışıyor.

Evet altındaki destekler sigara paketleri.
20200716_232116.jpg

Donanımsal bir sıkıntıdan ziyade, komple çalınmıştı. Bu sayılır mı?
Daha beter. 😕

1000 TL tesisat ücretinin neyine can kurban 😅
Topraklama her şeye lazım. Daha büyük masraflar açabilirdi.

Sıvı soğutmanın radyatörü ile VRM soğutucusu arasında kalan 8 Pin işlemci güç kablosu zaman içinde ezilmenin ve sıcaklığın etkisiyle +12V ve GND kabloları bir birine temas etti. Beyaz dumanlar attı.
Güç kaynağım bu olaydan sağlam çıktı. Anakartımın 8 Pin güç soketi serviste değişti şu an hala sorunsuz çalışıyor.
Kullanıcı hatası mı saydılar?

G3258 in yeni patladığı dönemler 250 TL ye efsane işlemci diye almıştım. 4.4 GHZ ye overclock ettikten sonra çift çekirdek olduğu için hiçbir işe yaramadığını anladım. Hayal kırıklığıydı.
Nasıl hissettiğini hissettim.

Evet altındaki destekler sigara paketleri.Eki Görüntüle 616791
Aaa ben!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı