Çözüldü Siteme veri tabanlı üyelik sistemi nasıl ekleyebilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batuhan3707

Decapat
Katılım
23 Ekim 2018
Mesajlar
412
Çözümler
1
Not defteri üzerinden ana sayfa, hakkında, iletişim kısımları olan çok basit bir sayfa yaptım. Ana sayfa kısmına ise üyelikleri kaydedecek bir üyelik sistemi yapmam gerekiyor. Bunu internette düzgün bir şekilde anlatan bir video biliyor musunuz acaba? Biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Yardımcı olabilecek biri var mı?
 
Çözüm
Ben şöyle yardımcı olayım, diğer bilmeyen arkadaşlar da bakıp öğrenirler.
Öncelikle PHP ve MySQL bilgin olduğunu varsayıyorum, yoksa da bütün sayfaların içeriğinde hangi kodun ne anlama geldiğini yazdım. Yine bir sorun yaşarsan mesaj atabilir veya buradan yazabilirsin.
Sayfa isimlerini rastgele yaptım anlaman için, sonradan değiştirebilirsin.

****giris.php sayfasındaki kodlar sosyale yüklenmedi sanırım güvenlik amaçlı bu yüzden resim koydum. Sayfanın altında indirme linki var****

baglanti.php (veritabanı bağlantısını yaptığımız sayfa)

PHP:
<?php

   $vthost = 'localhost'; //veritabanı host (genelde localhost olur)

   $vtkul = 'root'; //veritabanı kullanıcı adı

   $vtsifre = ''; //veritabanı şifresi

   $vtdb = 'rulmanara'; //veritabanı adı

   $vtbaglan = mysqli_connect($vthost, $vtkul, $vtsifre, $vtdb); //veritabanına sırasıyla host,kullanıcı adı,şifre,veritabanı adı değişkenlerini girip bağlantı sağladık.

   $vtbaglan->set_charset("utf8"); // Türkçe karakter sorunu olmasın diye karakter ayarlamasını yaptık.

  

   if(! $vtbaglan ) {

      die('Bağlantı Başarısız: ' . mysqli_error()); // Herhangi bir yanlışlıkta bağlantının gerçekleşemediğini söyledik.

   }

  

?>


giris1.php (kullanıcının giriş yapacağı sayfa)


PHP:
<form action="giris.php" method="POST">

<table align="center">

<tr>

<td>Kullanici Adi</td>

<td>:</td>

<td><input type="text" name="kadi"></td>

</tr>

<tr>

<td>Sifre</td>

<td>:</td>

<td><input type="password" name="sifre"></td>

</tr>

<tr>

<td></td>

<td></td>

<td><input type="submit" value="Giris"></td>

</tr>

</table>

</form>




giris.php ( giris1.php sayfasında girilen verilerin kontrol ve yönlendirme sayfası)

girisphp.png



index.php (giriş bilgileri doğru ise açılan sayfa)

PHP:
<html>

<head>

    <title>Login - Logout</title>

    <?php include('header.php'); // header.php ile hem veritabanı bilgilerimizi hem de stil dosyamızı çektik.

    ?>

</head>

<body>

    <p>Burası giriş yaptıktan sonraki sayfa.<b><br>Sağ üstten çıkış yapabilirsin.</b></p>

</body>

</html>



header.php (ben buraya stil dosyasını ve çıkış butonunu koydum. İsteğine göre kaldırabilir düzenleyebilirsin)

PHP:
<style type="text/css">

    p {

        font-size:17px;

        color:red;

    }



#cikis {

    margin-bottom: 5px;

    margin-top: 5px;

    text-align: right;

    color:red;

    text-decoration: none;

}

#cikis a {

    color:red;

    text-decoration: none;

}



  </style>

<?php

 // baglanti.php ile veritabanı bilgilerimizi çekiyoruz.

include("baglanti.php");

ob_start(); // ob_start ve session_start ile oturumlarımızı açıyoruz.

session_start();

 

if(!isset($_SESSION["login"])){

    header("Location:giris1.php");// giriş bilgileri doğru değil ise tekrar giriş sayfasına yönlendiriyoruz.

}

else {

    echo "<div id='cikis'><span><a href=logout.php><img src='cikis.png' height='50' width='50'></a></span></div>"; // doğru ise çıkış butonumuzu ekleyip sayfaya yazdırıyoruz.

}

?>



logout.php (oturumu kapatma yani sayfası)

PHP:
<?php

session_start();

ob_start();

session_destroy();

echo "<center>Cikis Yaptiniz. Ana Sayfaya Yonlendiriliyorsunuz.</center>";

header("Refresh: 2; url=giris1.php");

ob_end_flush();



// burada da çıkışımızı yaptık oturumu sonlandırdık. Tekrar giriş yapmamız gerek verileri görebilmek için.

?>



MySQL veritabanındaki tablo:
mysql-admin.png


Login Logout Dosyaları (Tavsiyem bütün kodları bakarak da olsa kendiniz yazmanızdır)
Kod:
https://yadi.sk/d/0ruAJWRNjpgFKQ
Kolay gelsin :)

Ng3

Decapat
Katılım
7 Mart 2019
Mesajlar
187
Çözümler
2
not defteri üzerinden hazırladığınız site .html uzantılı bir index sayfası sanırım üyelik sistemi için dreamwiever üzerinde veya benzeri bir uygulama da php tabanlı bir site hazırlamanız kayıt yapılan bilgileri mysql ve database e işleyecek bir kod yazmanız gerekli bu tip kodlamalarda bilginiz yoksa hazır scriptler kullanmanız daha kolay olacaktır.
 
KS
KS
B

batuhan3707

Decapat
Katılım
23 Ekim 2018
Mesajlar
412
Çözümler
1
not defteri üzerinden hazırladığınız site .html uzantılı bir index sayfası sanırım üyelik sistemi için dreamwiever üzerinde veya benzeri bir uygulama da php tabanlı bir site hazırlamanız kayıt yapılan bilgileri mysql ve database e işleyecek bir kod yazmanız gerekli bu tip kodlamalarda bilginiz yoksa hazır scriptler kullanmanız daha kolay olacaktır.
Hazır scriptleri nasıl bulabilirim?
 

LayThese

Kilopat
Katılım
2 Haziran 2016
Mesajlar
2.211
Çözümler
27
Html üzerinden form verisi alan alanları (name tag'i olsun mutlaka) tanımladıktan sonra backend üzerinden veri tabanına bağlanıp insertion işlemi yapacaksınız. Daha sonra kullanıcı login olunca session objesi kullanarak oturum verilerini tutacaksınız.
 

dgknbzglu

Decapat
Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
880
Çözümler
12
Yer
İstanbul/Maltepe
Ben şöyle yardımcı olayım, diğer bilmeyen arkadaşlar da bakıp öğrenirler.
Öncelikle PHP ve MySQL bilgin olduğunu varsayıyorum, yoksa da bütün sayfaların içeriğinde hangi kodun ne anlama geldiğini yazdım. Yine bir sorun yaşarsan mesaj atabilir veya buradan yazabilirsin.
Sayfa isimlerini rastgele yaptım anlaman için, sonradan değiştirebilirsin.

****giris.php sayfasındaki kodlar sosyale yüklenmedi sanırım güvenlik amaçlı bu yüzden resim koydum. Sayfanın altında indirme linki var****

baglanti.php (veritabanı bağlantısını yaptığımız sayfa)

PHP:
<?php

   $vthost = 'localhost'; //veritabanı host (genelde localhost olur)

   $vtkul = 'root'; //veritabanı kullanıcı adı

   $vtsifre = ''; //veritabanı şifresi

   $vtdb = 'rulmanara'; //veritabanı adı

   $vtbaglan = mysqli_connect($vthost, $vtkul, $vtsifre, $vtdb); //veritabanına sırasıyla host,kullanıcı adı,şifre,veritabanı adı değişkenlerini girip bağlantı sağladık.

   $vtbaglan->set_charset("utf8"); // Türkçe karakter sorunu olmasın diye karakter ayarlamasını yaptık.

  

   if(! $vtbaglan ) {

      die('Bağlantı Başarısız: ' . mysqli_error()); // Herhangi bir yanlışlıkta bağlantının gerçekleşemediğini söyledik.

   }

  

?>


giris1.php (kullanıcının giriş yapacağı sayfa)


PHP:
<form action="giris.php" method="POST">

<table align="center">

<tr>

<td>Kullanici Adi</td>

<td>:</td>

<td><input type="text" name="kadi"></td>

</tr>

<tr>

<td>Sifre</td>

<td>:</td>

<td><input type="password" name="sifre"></td>

</tr>

<tr>

<td></td>

<td></td>

<td><input type="submit" value="Giris"></td>

</tr>

</table>

</form>




giris.php ( giris1.php sayfasında girilen verilerin kontrol ve yönlendirme sayfası)

girisphp.png



index.php (giriş bilgileri doğru ise açılan sayfa)

PHP:
<html>

<head>

    <title>Login - Logout</title>

    <?php include('header.php'); // header.php ile hem veritabanı bilgilerimizi hem de stil dosyamızı çektik.

    ?>

</head>

<body>

    <p>Burası giriş yaptıktan sonraki sayfa.<b><br>Sağ üstten çıkış yapabilirsin.</b></p>

</body>

</html>



header.php (ben buraya stil dosyasını ve çıkış butonunu koydum. İsteğine göre kaldırabilir düzenleyebilirsin)

PHP:
<style type="text/css">

    p {

        font-size:17px;

        color:red;

    }



#cikis {

    margin-bottom: 5px;

    margin-top: 5px;

    text-align: right;

    color:red;

    text-decoration: none;

}

#cikis a {

    color:red;

    text-decoration: none;

}



  </style>

<?php

 // baglanti.php ile veritabanı bilgilerimizi çekiyoruz.

include("baglanti.php");

ob_start(); // ob_start ve session_start ile oturumlarımızı açıyoruz.

session_start();

 

if(!isset($_SESSION["login"])){

    header("Location:giris1.php");// giriş bilgileri doğru değil ise tekrar giriş sayfasına yönlendiriyoruz.

}

else {

    echo "<div id='cikis'><span><a href=logout.php><img src='cikis.png' height='50' width='50'></a></span></div>"; // doğru ise çıkış butonumuzu ekleyip sayfaya yazdırıyoruz.

}

?>



logout.php (oturumu kapatma yani sayfası)

PHP:
<?php

session_start();

ob_start();

session_destroy();

echo "<center>Cikis Yaptiniz. Ana Sayfaya Yonlendiriliyorsunuz.</center>";

header("Refresh: 2; url=giris1.php");

ob_end_flush();



// burada da çıkışımızı yaptık oturumu sonlandırdık. Tekrar giriş yapmamız gerek verileri görebilmek için.

?>



MySQL veritabanındaki tablo:
mysql-admin.png


Login Logout Dosyaları (Tavsiyem bütün kodları bakarak da olsa kendiniz yazmanızdır)
Kod:
https://yadi.sk/d/0ruAJWRNjpgFKQ
Kolay gelsin :)
 
Çözüm
Yukarı