Siteye anime yüklenirse telif yenir mi?

  • Konuyu başlatan WeDev
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 455

WeDev

Decapat
Katılım
5 Mart 2021
Mesajlar
68
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anime paylaşacağım bir site açmak istiyorum. Ben Anime'leri siteye yüklersem telif yer miyim, yemez miyim? Tek sorum bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Animenin yapımcısı görürse veya Türkiye'de animenin yayın hakkını alan birisi varsa telif atabilir. Etik taraftan bakarsak, korsan ürün üzerinden para kazanmak doğru değil.
 
Bu etik ve yasal bakımdan bir suçtur, herhangi bir yayım hakkınız bulunmayan içeriğı servis edip, üzerinden gelir ya da büyüme sağlamanız sizi suçlu konuma getirir. Diğer noktada ise bu bir bilinmez, bilinmez olan kısım yüksek ihtimal hukuk sistemi kaynaklı. Yani yayım haklarını elinde tutan ya da aracı firma şikayette bulunsa dahi bunun işleme süreci sancılı. Zaten çoğu site videoları stream servislerinden embed/oynatıcı olarak yayımladığı için yüksek ihtimal sürece bu stream servisleri dahil oluyor ve süreç daha da uzuyor.

Animelerin yayım hakları mutlaka vardır fakat tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum, bu yapmamanız gereken bir şeydir. Mutlaka denk gelmişsinizdir; bir animenin bazı oynatıcılarda telif yediği için oynatılamazken diğerlerinde sorunsuz oynatılabilmesi, bu bahsettiğim stream servislerinin olaya dahil olduğunu gösterir. Birileri o içerik için şikayette bulunmuş ve içerik o stream kaynagından kaldırılmış, fakat diğer oynatıcıda bir kısıtlama yok. Bu hukuk sistemi ile yönetilen ülkelerde yaptırımı ağır olan bir suç, fakat ülkemizde bu konulara sıra 'ne zaman gelir? , gelir mi?' bilinmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı