Sıvı metal beklenilen performansı vermedi

Şu aşamada soğuyucunun tam temas ettiğini kontrol etmek dışında yapılacak bir şey yok, soğutucu tarafına sıvı metal sürmediyseniz orayada hafif yedirmek iyim oluyor.
Termal padleri söküp test edeyim mi sizce? Çünkü elimde 2 farklı vida var ikisindede aynı performansı veriyor. Soğutucu bloğa da sürmüştüm harici olarak.

Sıvı metal macun performansı ekran kartlarında işlemci gibi olmuyor. Max kaliteli normal macuna göre 1-2 derece oynar.
Tam dersi, on die uygulamalarında sıvı metal çok daha iyi. Yani ekran kartlarında çok daha etkili sıcaklığı azaltma konusunda.

Peki önerdiğiniz başka bir şey var mı?
Belki soğutucu bloğun ısı tahliyesi yeterli gelmiyordur ya da uygulamayı tam düzgün yapamamışsındır.

Tam dersi, on die uygulamalarında sıvı metal çok daha iyi. Yani ekran kartlarında çok daha etkili sıcaklığı azaltma konusunda.

Belki soğutucu bloğun ısı tahliyesi yeterli gelmiyordur ya da uygulamayı tam düzgün yapamamışsındır.
Macunu tam ayarında sürdüğümü düşünüyorum. kapton bantıda gpuya değmeyecek şekilde dibinden geçirdim benim anlamadığım yok denecek kadar az macun sürdüm onunla arasında 2 derece oynadı ben ona şaşırıyorum aslında. Eğer uygulamada hata olduğunu düşünüyorsanız temizleyip tekrar sürebilirim. Fotoğrafını yükleyecektim fakat hata veriyor düzeldiği gibi uyguladığım şekli size yollayacağım.

Anladım. Bir tane örnek video atabilir misin?

Anladım. Bir tane örnek video atabilir misin?
Bu konuda cok video bulamazsın, kendi test sonucumu atabilirim.

Varsayılan olarak 300W bir karta 655W güç çektiriyorum ve hotspot sıcaklığı 82 dereceyi geçmiyor, aynı testi termal macunla yaptıgımda ise 430W ile 96 derece oluyordu.

IMG_5355.png

Bu konuda cok video bulamazsın, kendi test sonucumu atabilirim.

Varsayılan olarak 300W bir karta 655W güç çektiriyorum ve hotspot sıcaklığı 82 dereceyi geçmiyor, aynı testi termal macunla yaptıgımda ise 430W ile 96 derece oluyordu.

Eki Görüntüle 2345021

Gerçekten ilginç şaşırdım :D Ben daha önce RTX 2000 serisi ve sanırım 1080Ti ekran kartına yapmıştım ve hiç verim alamamıştım. Ayrıca YouTube'da GPU metal macun paylaşımı yoktu ve bir kaç yerde GPU'lar için pek işe yaramadığını okumuştum. Şimdi senin paylaşımını görünce fikrim değişti. Eline sağlık inanılmaz başarılı bir sonuç. Nadir.

Geri
Yukarı