Sıvı metal termal macunum sistemin içine yayıldı

GuiDoOm

Hectopat
Sıvı metal termal macunum bilgisayarımın (laptop) içinde her yere yayıldı ve bu sebeple ekranı ve girişleri çalışmamaya başladı. Bende bu sorunu çözmek için içini açtım ve peçeteyle gördüklerimi sildim fakat bu sadece USB girişleri çalıştırdı. Yeterli olmadı. Ekranı halen çalışmıyor. Macunu nasıl silebilirim ve silsem bile çalışma ihtimali var mıdır bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım var.
Görselde görülen şey anakart ve laptop ekranımın arasına girmiş sıvı metal termal macun.

Dosya Ekleri

• 13DABDF3-E677-4CCC-A7C5-1EC77DCD561E.jpeg
    13DABDF3-E677-4CCC-A7C5-1EC77DCD561E.jpeg
    194,6 KB · Görüntüleme: 818
Sıvı metal termal macunum bilgisayarımın (laptop) içinde her yere yayıldı ve bu sebeple ekranı ve girişleri çalışmamaya başladı. Bende bu sorunu çözmek için içini açtım ve peçeteyle gördüklerimi sildim fakat bu sadece USB girişleri çalıştırdı. Yeterli olmadı. Ekranı halen çalışmıyor. Macunu nasıl silebilirim ve silsem bile çalışma ihtimali var mıdır bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım var.
Görselde görülen şey anakart ve laptop ekranımın arasına girmiş sıvı metal termal macun.
Sıvı metal uygulamasını siz mi yapmıştınız?
Laptop model nedir?

Peçete yerine diş fırçası kullanmayı deneyebilirsiniz daha işlevsel olacaktır
Temizlemeye yardımcı olarak yağsız kontak spreyi kullanabilirsiniz. Sıvı metal termal macun için ne kadar etkilidir bilmem ama denenebilir. Arkadaşın dediği gibi eski bir diş fırçasıyla da fırçalarsanız daha iyi temizlenir.

Hocam selülozik tiner ve fırçayla temizleyin.
Tamamdır ben bunları bir deneyeyim

Sabahtan beri uğraşıyorum ama ekran gelmedi. Soketleri vs iyice sildim. Ama bilgisayarın açıldığına eminim çünkü açılır açılmaz Bluetooth kulaklığıma bağlanıyor. Fakat ne ekran geliyor ne de HDMI çalılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır ben bunları bir deneyeyim

Sabahtan beri uğraşıyorum ama ekran gelmedi. Soketleri vs iyice sildim. Ama bilgisayarın açıldığına eminim çünkü açılır açılmaz Bluetooth kulaklığıma bağlanıyor. Fakat ne ekran geliyor ne de HDMI çalılıyor.
Sıvı metal sıcakken akma yaptıysa belkide devrelere zarar vermiş olabilir.
Normal şartlarda anakarta temasa dahi sorun yaratır kaldı ki pin ve devrelere akmış bence profesyonel bir yardım almanız lazım.
Cihaza siz mi uyguladınız sıvı metali ve laptop modeli ne? Cevaplamadınız.

Sıvı metal sıcakken akma yaptıysa belki de devrelere zarar vermiş olabilir.
Normal şartlarda anakarta temasa dahi sorun yaratır kaldı ki pin ve devrelere akmış bence profesyonel bir yardım almanız lazım.
Cihaza siz mi uyguladınız sıvı metali ve laptop modeli ne? Cevaplamadınız.

Ben 6 ay önce uyguladım fakat son zamanlarda çok seyahat ettiğim için diye tahmin ediyorum bilgisayarı yan dikey taşımamla içine akmış olabilir. Tamirciye götürdüm ekran kartı yanmış olabilir dedi. Çünkü bilgisayar açılıyor Windows açılma sesi geliyor fakat ne ekran ne de HDMI portları çalışıyor.

Ben 6 ay önce uyguladım fakat son zamanlarda çok seyahat ettiğim için diye tahmin ediyorum bilgisayarı yan dikey taşımamla içine akmış olabilir. Tamirciye götürdüm ekran kartı yanmış olabilir dedi. Çünkü bilgisayar açılıyor Windows açılma sesi geliyor fakat ne ekran ne de HDMI portları çalışıyor.
Sıvı metal içinde elektrik çılgın atar. Kesinlikle çok riskli anakart ve devreler için. Çok iyi bir temizlik gerektiriyor. Normal termal macunda kalıntı kalsa sıkıntı yok elektrik iletmediği için ama tamircinin dediği gibi olabilir maalesef sıvı metalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı