Sıvı metal termal macunum sistemin içine yayıldı

GuiDoOm

Hectopat
Sıvı metal termal macunum bilgisayarımın (laptop) içinde her yere yayıldı ve bu sebeple ekranı ve girişleri çalışmamaya başladı. Bende bu sorunu çözmek için içini açtım ve peçeteyle gördüklerimi sildim fakat bu sadece USB girişleri çalıştırdı. Yeterli olmadı. Ekranı halen çalışmıyor. Macunu nasıl silebilirim ve silsem bile çalışma ihtimali var mıdır bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım var.
Görselde görülen şey anakart ve laptop ekranımın arasına girmiş sıvı metal termal macun.

Dosya Ekleri

• 13DABDF3-E677-4CCC-A7C5-1EC77DCD561E.jpeg
    13DABDF3-E677-4CCC-A7C5-1EC77DCD561E.jpeg
    194,6 KB · Görüntüleme: 818
Evet etrafını kapton bantla kapladım aynı zamanda olduka ince bir şekilde sürdüm fakat yine de bir şekilde anakarta sızmayı başardı. Eğer laptopa sıvı metal termal macun uygulayacaksanız laptop ile seyahat etmemenizi öneririm çünkü laptop dikey bir biçimde taşınır ise sıvı metal termal macun bir şekilde sızmayı başarıyor ve oldukça yapışkan olduğu için asla temizlenemiyor. Benim ekran kartım yandı siz uygulayacaksınız dikkatli olun!

Geçmiş olsun öncelikle. Bende uygulamak istiyorum ama PC soğutucu standında ve azıcık eğik bir şekilde duruyor soğtucudan dolayı sizce akama olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı