Sıvı nitrojen kullanarak AMD FX işlemciyi 8.1GHz overlock yapmak

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Hayretler içerisindeyim. Az önce YouTube'da dolaşırken rastgele önerilen video olarak karşıma çıktı. Tek seferlik limit testi olması ve Anakart'a zarar vermesinin yanı sıra gerçekten hayretler içerisinde bütün süreci izledim. Yok artık dedirtecek kıvamda bir seyir oldu benim için. Merak ediyorum acaba sıvı azot veya sıvı nitrojen kullanarak bir custom sıvı soğutma elde etmek mümkün müdür? Yapacağımdan değil, maksat bilgilenmek.

Not: Videoyu merak edenler için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Overclock dünyasına hoş geldin

NOT: Sıvı azotla 7.6 GHz'e hız aşırtılmış bir FX işlemci hem tek çekirdekte hem de çok çekirdekte Ryzen 2600X'i geçmiyor

Soruna gelirsek, cevabım: Hiç sanmıyorum. Gördüğün gibi sıvı nitrojen oda şartlarında bile gaza dönüşme eğiliminde oluyor. Sıvı soğutma değil gaz soğutma olur

Sıvı nitrojen olmasa zaten işlemci voltajdan direkt ölür. -170/-200 derecede işlemci çok yüksek voltajlara, 2V'lara bile dayanabiliyor. Yoksa 50-60 derecede 1.9V'u bile göremeden hakuna matata. Sıcaklık düştükçe transistör içindeki oksit maddenin voltaj direnci artar, electromigration hasarı azalır. Sıcaklık işlemciye doğrudan zarar vermez.

AHOC kanalına bakabilirsin. Builldzoid abimiz bu tarz içeriklerden tonla yapıyor. Ekran kartına lehimle ıvır zıvırlar bağlayıp overclock mu dersin sıvı azot mu her şey var

Anakart mosfetlerine seramik soğutucular ekleyip, bunun gibi ufak tefek modifikasyonlar ile "amatör" overclock işlemlerini çok yaptım fakat bu kadar ileri seviyesini ilk defa gördüğüm için hayrete düştüm. Soruyu sormamdaki amaç da sıvı soğutma sistemlerde kullanılan pompaya ek bir yoğuşma sistemi kurarak mümkün olup olmadığını merak etmemdi. Muhtemelen böyle bir durum söz konusu olsa dahi maaliyeti yüzünden satışı ya olmaz ya da çok az satar diye düşünüyorum

Çok haklısınız. Onun yerine bence buzdolabının soğutma sistemini takmak daha mantıklı. komple kasayı buzdolabına koymakta çözüm tabii.

Aklıma şu video geldi şuraya bırakayım. Ne kadar doğrudur bilmiyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

PUBG Mobile için normal, tek sorun FPS kilidini açmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…