Sıvı soğutma BIOS ayarları nasıl olmalı?

uchihamadara1

Femtopat
Daha fazla  
Selam. Sıvı soğutma aldim. 3 pinli pompa kablosu var. CPU fan girişine taktım. Fanları da SYS fan girişine taktım. Anakartim Gigabyte A620M S2H. Pompanın ayarları nasıl olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma pompası her zaman full devirde çalışmalı. Fanları kendi hedefinize göre ayarlamalısınız. Sessizlik istiyorsanız ona göre düşük sıcaklıklar istiyorsanız ona göre. Örnek olarak ben 7800x3d'de sıcaklık 60 dereceyi geçtikten sonra kasa ve sıvı soğutma fanları %100 çalışacak şekilde yaptım. Düşük sıcaklık istiyorum çünkü boost süresinin uzun olması için. Fakat pompa her zaman full devirde olmalı sıvının hızlı dolaşması için. Sizi çok rahatsız ediyorsa ses sıcaklıklarda kabul edilebilir ise %70-80 yapabilirsiniz.

Sıvı soğutma pompası her zaman full devirde çalışmalı. Fanları kendi hedefinize göre ayarlamalısınız. Sessizlik istiyorsanız ona göre düşük sıcaklıklar istiyorsanız ona göre. Örnek olarak ben 7800x3D'de sıcaklık 60 dereceyi geçtikten sonra kasa ve sıvı soğutma fanları %100 çalışacak şekilde yaptım. Düşük sıcaklık istiyorum çünkü Boost süresinin uzun olması için. Fakat pompa her zaman full devirde olmalı sıvının hızlı dolaşması için. Sizi çok rahatsız ediyorsa ses sıcaklıklarda kabul edilebilir ise %70-80 yapabilirsiniz.

Ben işlemci sıcaklığına göre artsın ya da azalsın istiyorum. Ben işlemci sıcaklığına göre artsın ya da azalsın istiyorum. Ama SYS fana takılı onu nasıl yapacağım?

Sıvı soğutmanın fan ve pompa fanlarını Y kablo birleştirerek CPU_FAN başlığına takın, ardından BİOS fan ayarlarını default yapıp kaydedin. Default curve ile çok sesli yada sıcak çalışırsa elinizle de ayarlama yapabilirsiniz. Aynı yöntem ile LF 3 280MM soğutucumu 45 dereceye kadar yüzde 25, 45 derece 60 derece arasında yüzde 50, 60 derece 70 derece arasında yüzde 70, 70 derece üstünde ise yüzde 100 çalışacak şekilde ayarladım. Hiçbir test yada oyun esnasında 60 dereceyi aşmadı ve ses sorunu da yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı