Sıvı soğutma ekran kartına değiyor

Rubbyko

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, kasaya 3060 Ti ekran kartı taktım ancak radyatöre montajladığım sıvı soğutmanın fanına değiyor. Baskı yaptığı için de sıvı soğutma fanlarından birinden ses geliyordu. Fanlardan birini alıp radyatörün olmadığı yere, kasanın üstüne bağladım; diğer fan aynı yerinde duruyor. Fakat bu sefer de CPU sıcaklığım oyun oynarken 80-85 dereceleri görüyor. Kasa değiştirmek dışında yapabileceğim bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_4029.jpeg
    IMG_4029.jpeg
    189,2 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmada 2 fan var birini üste taktığım için değmiyor 😂 ama böylede sıcaklık çok arttı
Radyatörden fan sökmeyin hocam. :) Kasanın ön paneline entegre etmeye çalışın zamanında öyle yapmıştım sığmayınca fakat büyük kasa almıştım tabii bu anı kurtarmak için bir çözüm.

Hocam kasa modelini buradan tam anlayamıyorum ama şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Kasanını ön kapağını çıkarın ve fanları kasanın ön kısmına, radyatörü de iç kısmına monteleme konusunu bir düşünün. Bazı kasa kapaklarının iç kısmında fan sığacak kadar boşluk olabiliyor.

1726185269793.png

Mesela bakın burada radyatör kasa içinde, fanlar ise kasa dışında. Arada sadece kasanın ön metal kısmı var. Büyük ihtimal uzun montaj vidalarını öndeki fanlardan soktuğunuzda radyatöre kadar yetişecek ve montelenebilecek. Ama tabii ki bu kasanızın ön kapağının kapatılabilecğei bir senaryoda mümkün. Ya da ön kapağı hiç kapatmayıp direkt fanlara montelenebilen toz filtrelerinden de kullanabilirsiniz. Görüntü hoş olmasa da en azından sıvı soğutmanızı hakkını vererek kullanırsınız.

Sıvı soğutmayı üste bağlamadığınız zaman hava kabarcıkları koç başı etkisi felan yapıp pompaya zarar vermiyor mu ? Ya da pompa bloğun içindeki havanın hepsini atabiliyor mu ?

Hocam kasa modelini buradan tam anlayamıyorum ama şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Kasanını ön kapağını çıkarın ve fanları kasanın ön kısmına, radyatörü de iç kısmına monteleme konusunu bir düşünün. Bazı kasa kapaklarının iç kısmında fan sığacak kadar boşluk olabiliyor.

Eki Görüntüle 2309104

Mesela bakın burada radyatör kasa içinde, fanlar ise kasa dışında. Arada sadece kasanın ön metal kısmı var. Büyük ihtimal uzun montaj vidalarını öndeki fanlardan soktuğunuzda radyatöre kadar yetişecek ve montelenebilecek. Ama tabii ki bu kasanızın ön kapağının kapatılabilecğei bir senaryoda mümkün. Ya da ön kapağı hiç kapatmayıp direkt fanlara montelenebilen toz filtrelerinden de kullanabilirsiniz. Görüntü hoş olmasa da en azından sıvı soğutmanızı hakkını vererek kullanırsınız.
Ön paneli açtığımda radyatörün üstü kalın bi toz tabakasıyla kaplıydı saat geç olduğu için süpürgeyi açıp temizlik yapmak istemedim 😂 yarın bi temizlik yapıp aynı düzen deneyeceğim eğerki işim çözülmesse dediğiniz gibi yapıcam. Ama aklıma takılan birşey var sizin gönderdiğiniz fotoğrafta kasanın üstünde de fanlar var onlar normalde ön panelden sökülen fanlar mı? Bir sorumda sıvı soğutucu fanını ön panelden yani dışardan verdiğimizde radyatörün yönünü değiştirmek lazım mı?

Geri
Yukarı