Sıvı soğutma fanları kontrol edilemiyor

Bleed

Centipat
Daha fazla  
Cooler Master Masterliquid ML240L V2 modelini kullanıyorum. Montajını yaptık ve montaj sonrasında fanlarım 650 RPM değerini geçmiyor. Kutu üzerinde fanların maksimum değeri 1800 RPM olarak gözüküyor. Radyatör fanları SYS1, kasa fanları SYS2 çıkışına bağlı. Pompa modülünü CPU_FAN portuna bağladım. BIOS'tan olsun MSI Center'dan olsun gerekli ayarları yapıyorum fakat stres altında veya oyunda değişen bir şey yok. Ben mi bir şeyleri yanlış yaptım yoksa sıvı soğutmam mı arızalı? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Çektiğim BIOS hardware monitor ve kasa içi fotoğraflarını aşağıya bırakıyorum. Ayrıca donanıma dair detaylar da şu şekilde:

MB: MSI Pro H610M-E DDR4.
PSU: 650W.
GPU: MSI 4060.
CPU: i5 12600KF.
RAM: 2*32 Patriot Viper 3600MHz.

Dosya Ekleri

• IMG_20240906_171344 (1).jpg
    194 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20240906_171350.jpg
    196,1 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20240906_171354.jpg
    194,4 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20240906_171709.jpg
    199,7 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20240906_171742.jpg
    118,5 KB · Görüntüleme: 33
Hocam fanları CPU fan yuvasına takacaktınız. Attığınız bios resimleri kasa fanı için eğrileri gösteriyor.

Pompa fanı + 2 radyatör fanını çoklayıcıyla mı bağlamam gerekiyor? Soğutma kutusundan ayrı bir aparat çıkmadığı için bu şekilde yaptım.

Hocam fanları CPU fan yuvasına takacaktınız. Attığınız bios resimleri kasa fanı için eğrileri gösteriyor.
Şimdi aklıma geldi, SYS1 yuvasını CPU sıcaklığına göre çalıştırabilir miyim?

Hocam fanları Y kablo ile CPU fan yuvasına takın. Eğer pompa yuvası varsa pompayı da pompa yuvasına takın. Kasadaki fanların hepsi normalde CPU sıcaklığına göre çalışır. Manuel ayarlama ile istediğiniz sıcaklıkta istediğiniz devir aralığında çalıştırabilirsiniz. Anakartınızın modelini yazarsanız fan çıkışları hakkında daha detaylı yardımcı olabilirim.

Anakart modeli MSI Pro H610M-E, bildiğim kadarıyla PUMP_FAN yuvası bulunmuyor.

H serilerinin çoğunda sanırım pompa yuvası olmuyor zaten. Size tavsiyem CPU fan yuvasına fanları Y kablo ile takın. Pompayı da sistem fan yuvalarından birine takın. Sonrasında BIOS ayarlarınız ile ilgileniriz. Fotolardan gördüğüm kadarıyla DC kontrol kullanıyorsunuz onu PWM e almanızı tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla DC kontrol devir ayarı olmayan eski fanlar için. Fanın voltajını değştirerek ayar yapıyor. Yeni nesil 4 pinli fanlar PWM sinyali ile hız ayarını yapıyorlar. Fanlarınızın sabit devirde çalışma sebebi büyük ihtimalle bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…