Sıvı soğutma için fan önerisi

Merhaba, ekran kartım için hybrid kit kullandım fakat kendi fanları biraz sesli. Radyöterde kullanılacak daha sessiz ve performanslı fan arıyorum. RGB olabilir, ne önerirsiniz?
BeQuiet fanları sessiz ve güçlü diye biliyorum. Benim de şuan araştırmakta olduğum bir modeli var. Model ismi Be Quiet LightWings PWM 120. Maksimum 20.6 desibel sese erişebildiği yazıyor. Bu gayet iyi bir değer. Noctua nın fanları da dünyadaki en iyi fanlar olarak geçer onlara da bakabilirsiniz modellerini incelemediğimden model tavsiyesi veremiyorum ne yazıkki. Msi ın fanlarına da bakabilirsiniz. Msi fanlarında Gaming X ekran kartlarında kullandığı torx model fan yaprakları var. Gayet kaliteli fanlar olduğunu düşünüyorum. Ses konusunda beklentinizi ne kadar karşılar bilemiyorum.

Phanteks i biliyorum zamanında bana önerilen bir fan markası. Açıkçası çok hoşuma giden bir fan. Baktığım bir modelde 90 küsür cfm değere sahipti. Bu değeri bulmak heleki o zamanki fiyatında bulmak çok zordu.
Hocam attığınız modele baktım fakat kargo ve ek vergi ücretleri biraz fazla gibi. Biraz önce şu modele baktım 35 desibel fakat 84 cfm değere sahip. Model ismi bu PH-F120M25 120MM
Ek bir düzenleme daha yapacağım. Aşağıdaki linkteki fana da bakabilirsiniz değerleri gayet iyi. Hava basıncı, hava akışı ve desibel seviyesi gayet ideal. Cooler Master SickleFlow 120 V2 - Siyah Kasa Fan, Dengeli Hava Akımına Sahip Havalı Fan, 62 CFM, 2,5 mmH2O, 8 ila 27 dBA - Siyah Amazon.com.tr

Son düzenleme:
Noctua NF-A12x25 gerisi hikaye. Noctua kadar başka hiçbir şirket yok bu fan konusunda arge yapan. Diğer markalar yıllardır kullandığımız dümdüz elektrik motoruna bazen Premium rulman ve eğip büktükleri yaprakları koyup deniyorlar. Yüksek RPM'le bir şeyi soğutmak zaten mümkün ama bunu sessiz yapmak argeye bakar. Bütçe varsa Amazon'da 1 tanesi her şey dahil 599 TL'ye geliyor. Yoksa P12 PWM pst vergi vs dahil 220 liraya düşebiliyor. %50-%60 arası P12'lerin bir uğultu rezonansı vardır. %100 de aklımı kaybedeceğim dedirtecek ses yapmaz. İki ürün arasında ciddi fark olduğu için ben adımımı bütçem hangisine yakınsa ona göre yaparım. RGB'den zerre haz etmediğim için o modeller hakkında bir öneride bulunamayacağım.

İllaki phanteks alınacak diye bir zorlama yok tek tek üç alım yaptığın da gümrük de sorun yaşanma ihtimali var oldugu söyleniyor . Tabiki cebinde ki para da önemli ona göre hareket etmeye mecbursun .

Amazon da satılan yeni versiyonu ben eski versiyon nu nu kullanıyorum , o olmuş olsa internet de 20 tanesi ne 2600 tl vermistim tanesi 130 tl idi 120 mm siyah 500 ile 1500 rpm arası çok sessiz fakat eski versiyon u internet de bulamadım .

Bu işte .

Son düzenleme:
Noctua NF-A12x25 gerisi hikaye. Noctua kadar başka hiçbir şirket yok bu fan konusunda arge yapan. Diğer markalar yıllardır kullandığımız dümdüz elektrik motoruna bazen Premium rulman ve eğip büktükleri yaprakları koyup deniyorlar. Yüksek RPM'le bir şeyi soğutmak zaten mümkün ama bunu sessiz yapmak argeye bakar. Bütçe varsa Amazon'da 1 tanesi her şey dahil 599 TL'ye geliyor. Yoksa P12 PWM pst vergi vs dahil 220 liraya düşebiliyor. %50-%60 arası P12'lerin bir uğultu rezonansı vardır. %100 de aklımı kaybedeceğim dedirtecek ses yapmaz. İki ürün arasında ciddi fark olduğu için ben adımımı bütçem hangisine yakınsa ona göre yaparım. RGB'den zerre haz etmediğim için o modeller hakkında bir öneride bulunamayacağım.

Evet Noctua NF-A12x25 PWM chromax Black swap Premium olan modeli düşünüyorum aslında hem siyah RGB şart değil performanslı duruyor 2 tanesi işimi görecektir zaten.

Evet Noctua NF-A12x25 PWM chromax Black swap Premium olan modeli düşünüyorum aslında hem siyah RGB şart değil performanslı duruyor 2 tanesi işimi görecektir zaten.
Ben kasa için Noctua NF-A12x25 PWM sipariş ettim. Şimdi de radyatör için Noctua NF-F12 iPPC-3000 PWM siparişi vereceğim. Açıkçası günümüzde zaten hemen hemen tüm bileşenlerde RGB ve ARGB ledler mevcut. Fanlarda olmaması çok sorun çıkarmıyor bu yüzden. Önemli olan sessiz bir şekilde en üst düzey performansı verebilmesi.

Ben kasa için Noctua NF-A12x25 PWM sipariş ettim. Şimdi de radyatör için Noctua NF-F12 iPPC-3000 PWM siparişi vereceğim. Açıkçası günümüzde zaten hemen hemen tüm bileşenlerde RGB ve ARGB LED'ler mevcut. Fanlarda olmaması çok sorun çıkarmıyor bu yüzden. Önemli olan sessiz bir şekilde en üst düzey performansı verebilmesi.

Noctua NF-F12 iPPC-3000 PWM biraz fazla ses duruyor san ki sizce de öyle değil mi?

Noctua NF-F12 iPPC-3000 PWM biraz fazla ses duruyor san ki sizce de öyle değil mi?

İlgili fanın 7,63 mm h₂o static basınç seviyesi var benim kasada bu kadar hava bile yoktur :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı