Sıvı soğutma için kasa önerisi

uppala

Kilopat
Daha fazla  
Dün yeni bir sistem topladım ancak sıvı sogutmanın radyatörü üst tarafa montajlayamadım. Radyatör fanları maalesef ki RAM'lere denk geldiği için montajı gerçekleştiremedim, RAM'ler RGB olduğu için ve biraz da sogutucu büyük. Radyatörü üste alıp fanları da içeriden dışarıya üflemesini istiyorum. Şimdilik sıvı sogutucu ön panele montajladım. Tabi bunun için önde ki iki adet içeriye temiz hava gönderen fanları iptal etmek zorunda kaldım. İşlemci sıcaklıgı konusunda bir sorun yok. 3600X işlemcimin pbo ve CPU Boost'u kapattım voltaj düştüğü için ısınma yok. Ama içeriye hava bırakamadığım için ekran kartı cok ısınıyor. Sıvı sogutmanın sıgabilecegi bir kasa öneriniz var ise çok memnun kalırım. Bütçeyi 1000 TL'ye kadar zorlayabilirm.
Koydugum fotografta sadece fanlar takılı olmasına ragmen fan ile RAM'ler arasında ortalama 1 CM boşluk var ki radyatör 2.7MM, fanlar 25MM

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 3600X
  • MSI B450 Tomahawk Max
  • Corsair Vengeance 3200 MHz RGB RAM
  • Elimde ki kasam: Xigmatek Astro
  • Sogucu: Thermaltake water 3.0 RGB
IMG_0175.jpg

Sıvı soğutucunuz Thermaltake'in 360mm olanı mı? 360 olansa MB511 uyumlu olmaz. Ona göre önerelim bilgi verirseniz.

240mm olanı ise CM MB511 sizin için çok iyi bir seçenek olur. Bir üst seviyesi ise 360mm sıvı soğutma da takabileceğiniz CM H500P/H500M olur.

Cougar Panzer S.

Stoktaki magazlar size yakınsa düşünün.

Abi ben sıvı soğutma almam diye hu kasayı almamıştım. Sırf kulem 165mm diye ama sıvı soğutma aldım. Çok güzel kasa.

Abi ben sıvı soğutma almam diye hu kasayı almamıştım. Sırf kulem 165mm diye ama sıvı soğutma aldım. Çok güzel kasa.
Hem ön hem üst 360MM sıvı soğutma desteği var.
425MM ekran kartı desteği, ön ve üst panel full Mesh gibi birçok artısı var.

Hem ön hem üst 360MM sıvı soğutma desteği var.
425MM ekran kartı desteği, ön ve üst panel full Mesh gibi birçok artısı var.
Aynen, ben 360mm sıvı soğutma alacaktim öne takılırdı ama ısınan hava içeri gireceği için öne karşıyım. Kasa alınca kaldı bu. Hem marka olarak hem kasa olarak kral.

Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş derler ya elinde garantiden değişen gamemax m908 i olan birini bulduk getirdi kasayı hemde yarı fiyatına.montajladık istediğim gibide radyatörü üst kısıma takabildim. rtx 2060 csgo da 7-8 derece düşüş gösterdi. Vakit ayırıp fikirlerinizi ilettiğiniz için teşekkür ederim. IMG_0176.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı