Sıvı soğutma pompasının güç kablosu yandı

Mustafa773

Hectopat
Sistemi bir çalıştırdım birden duman çıkmaya başladı hemen kapattım bir baktım ki pompanın güç kablosu yanmış, sistemde PSU da GPU'da RAM'lerde vs hiçbir sorun yok koku vs, sıvı soğutma ile alakalı Teknobiyotik'e destek talebi açtım garantisi hâla devam ediyor sanırsam, değişim yaparlar mi sizce?

Sıvı soğutma uzun ömürlü değildir. Aksatılmadan 2 veya 3 senede bir değişimi yapılması gerekir.
Sorunun tam olarak ne olduğunu sistemi inceleyen kişi anlayabilir ama tahminimce kısa devre olmuş. Değişiminin satıcı tarafından karşılanması gerekir.

Sıvı soğutma uzun ömürlü değildir. Aksatılmadan 2 veya 3 senede bir değişimi yapılması gerekir.
Sorunun tam olarak ne olduğunu sistemi inceleyen kişi anlayabilir ama tahminimce kısa devre olmuş. Değişiminin satıcı tarafından karşılanması gerekir.
Hocam 2 sene olmadı ya 2023'ün 12. Ayında satın almışım

Sistemi bir çalıştırdım birden duman çıkmaya başladı hemen kapattım bir baktım ki pompanın güç kablosu yanmış, sistemde PSU da GPU'da RAM'lerde vs hiçbir sorun yok koku vs, sıvı soğutma ile alakalı Teknobiyotik'e destek talebi açtım garantisi hâla devam ediyor sanırsam, değişim yaparlar mi sizce?
Geçmiş olsun öncelikle, değişim yaparlar muhakkak. Fakat pompanın güç kablosunun yanması normal bir durum değil. Sıvı soğutma harici diğer parçalarda da bir anormallik olsaydı belki PSU ile alakalı diyebilirdim ancak sadece sorun orada olduğu için birden fazla seçenek düşünülebilir. Kasanın arkasında kabloları topladığınız yerde kablo bükülüp yahut gerilip zamanla içindeki teller kopmuş olabilir, ya da tamamen üretim kaynaklı bir hatadır şimdi açığa çıkmıştır.

Geçmiş olsun öncelikle, değişim yaparlar muhakkak. Fakat pompanın güç kablosunun yanması normal bir durum değil. Sıvı soğutma harici diğer parçalarda da bir anormallik olsaydı belki PSU ile alakalı diyebilirdim ancak sadece sorun orada olduğu için birden fazla seçenek düşünülebilir. Kasanın arkasında kabloları topladığınız yerde kablo bükülüp yahut gerilip zamanla içindeki teller kopmuş olabilir, ya da tamamen üretim kaynaklı bir hatadır şimdi açığa çıkmıştır.
Verdikleri cevap

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241126-083836.png
    Screenshot_20241126-083836.png
    177,5 KB · Görüntüleme: 43
Verdikleri cevap
Hocam prensibi gereği voltaj üretmez ancak burada voltaj üretmeyen kısım sadece işlemciye değen blok ile radyatör arası. Burada bir devridaim mevcut doğrudur fakat dediğim gibi bu devridaimin gerçekleşebilmesi için de pompanın güce ihtiyacı vardır, e hâliyle bu gücü de anakarttan alır. Şuan tüm suçu sıvı soğutmanın herhangi bir komponentine atmak mantıksız, belki de sorun anakarttır haddinden fazla akım göndererek kablonun yanmasına sebep olmuştur, belki de sizsinizdir kablo bir kısmından bükülmüş ya da gerilmiştir bir önceki cevabımda da bahsettiğim gibi bu sebep olmuştur. Ne desek boş şuan. Siz detaylı fotoğrafları bir yollayın bakalım ne diyecekler bizi de bilgilendirirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı