Sıvı soğutma tamiri yapılır mı?

kamlikli

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayara temizleyeyim diye içini açıp parçaları sökerken sıvı soğutmanın borusunun kırıldığını gördüm. Hemen peçete falan sıkıştırıp anakarta damlamamasını engelledim. Ürünün garantisi bitti. Bu tamir edilebilir mi? Edilebilirse nasıl edilir?

Dosya Ekleri

• 9729181B-18DC-4995-8250-51E3D9A2D317.jpeg
    9729181B-18DC-4995-8250-51E3D9A2D317.jpeg
    903,6 KB · Görüntüleme: 140
  • 5C16CFE4-A14A-4F38-96F4-47C1DF7DF927.jpeg
    5C16CFE4-A14A-4F38-96F4-47C1DF7DF927.jpeg
    999,8 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleyen: Moderatör:
Borusu değiştirilmeli ve büyük ihtimalle suyu azaldığı için su da ilave edilmeli, eğer bu işten anlayan bir tamirci bulursanız daha iyi olacaktır. Sıvı soğutma suyu pahalıydı diye hatırlıyorum. Boruyu izole ederek de kullanmak mümkün gibi ama tehlikeli bir durum olduğunu da hatırlatmak gerekir.

Sol taraf kasa içinde dura dura sıcaklıktan vs bükülmekten çatlamış iyice ve bağlantı yerleri kopacak gibiydi. İşlemci üzerinde sorun yok sanıyordum hiç görmedim. Kasanın önündeki fan tele vurduğundan ses yapıyordu açıp temizleyeyim dedim hazır uyku tutmamışken. Bide ne göreyim sıvı akıyor hemen bağırdım evdekilere pecete getirin diye çünkü bıraksam boruyu akacak anakarta. Söktüm hemen canım acayip sıkıldı nasıl yapsam diye düşündüm. Bir tepsinin üstüne koydum sıvı soğutmayı. Kırılan yerlerinden falçatayla kestim. İçinde çıkan sıvıyı şırıngayla geri doldurdum (tabi 1-2 milim kayıp oldu artık yapacak bişey yok) tekrar bağladım. Sol boru sağ boruya göre 2-3 cm daha kısa oldu. Çatlak olan yerleri 2 kat elektrik bantıyla kapladım. İşlemciye bağlamadan cpu fan pump fan takarak motorunu çalıştırdım akıntı varmı diye yok. Bende geri bağladım halletmiş gibiyim şu an. Acilen sıfır boru bulmam lazım. Zamanında 250-300 tlye almıştım şimdi 600 tl olmuş. Yeni boruyu nasıl bulabilirim arkadaşlar?
Arkadaşlar yeni bir soğutucu alacağım şuan Corsair H45 vardı kablosu kopan ne önerirsiniz. Kasa küçük olduğundan sıvı soğutma sığmıyor kabloyu iyice bükmek zorunda kalıyorum.
Dayanamadım tekrar sipariş versim aynısından

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı