Sıvı soğutma üniteli RTX 3090 montajı

menagon61

Hectopat
Katılım
16 Mayıs 2020
Mesajlar
382
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Ekte paylaştığım INNO3D iChill GeForce RTX 3090 Frostbite NVIDIA 24 GB GDDR6X model ekran kartını satın aldım. Ürün bana Almanya'dan geliyor. İlk defa sıvı soğutma üniteli bir kart kullanacağım. Öncelikle şunu bilmek istiyorum, ben bu karta custom işlemci sıvı soğutuculardan alsam montaj yapabilir miyim? Eğer yapabilirsem önerilerinizi bekliyorum. Hayır yapamazsam ne yapmam gerekiyor bu sıvıyı devir daim edebilmek için? Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • 61sFMWtuPPS._AC_SL1140_.jpg
    61sFMWtuPPS._AC_SL1140_.jpg
    113 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Ekte paylaştığım INNO3D ichill GeForce RTX 3090 frostbite NVIDIA 24 GB GDDR6X model ekran kartını satın aldım. Ürün bana Almanya'dan geliyor. İlk defa sıvı soğutma üniteli bir kart kullanacağım. Öncelikle şunu bilmek istiyorum, ben bu karta Custom işlemci sıvı soğutuculardan alsam montaj yapabilir miyim? Eğer yapabilirsem önerilerinizi bekliyorum. Hayır yapamazsam ne yapmam gerekiyor bu sıvıyı devir daim edebilmek için? Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.

İşin sıkıntı önce loop için bir bütçe ayırman gerekiyor.
 
Hocam bu kart katı borulu sıvı soğutma sistemleri için, bu videodaki gibi. Kapalı devre işlemci sıvı soğutma montajı buna yapabilir misiniz bilmiyorum açıkçası. İlk defa da sizden duyuyorum böyle bir durumu.
 
Neden olmasın arkadaşlar? şu tarz ürünler çalışıyor bu şekilde satılıyor ben bunun için illa loop mu kurmam gerekiyor. Mantık olarak da bir sakınca yok bence çalışmaması için. En fazla uçlar birbirine uymaz onu da hallederim bir şekilde.
@Recep Baltaş Abi bu tarz bir şey denedin mi? Mümkünse buraya bir son nokta lazım.
 
Ben bununla uğraşmak istemiyorum zaten hazır işlemci soğutuculardan alsam buna montajını yapamaz mıyım?

İşlemci soğutucularda pompa genelde işlemcinin soğutucu bloğunda olur, eğer aklınca "ben işlemciye değen kısmı söker radyatöre bunu takarım" gibi bir düşünce varsa önce pompası radyatörün üstünde olan bir soğutucu bulman gerekiyor, daha sonra radyatörün işlemci bloğuna giden borularını söküp ekran kartına takman gerekiyor, fakat bu çok çok riskli bir iş, zaten bir kere bu işlemden sonra aldığın soğutucunun garantisi bitmiş olacak ayrıca ekran kartına takacağın radyatör borularından sızıntı kaçak olabilir bununda bir garantisi olamaz tamamen senin el işçiliğine kalmış bir durum. Üstte iade et diyenler olmuş en mantıklısı o olsa da paran varsa bir YouTuber ile anlaş, git pompa, boru vs. al YouTuber'a montaj yaptırt hem ona içerik çıkar hem senin işin görülür :D
 
Neden olmasın arkadaşlar? şu tarz ürünler çalışıyor bu şekilde satılıyor ben bunun için illa loop mu kurmam gerekiyor. Mantık olarak da bir sakınca yok bence çalışmaması için. En fazla uçlar birbirine uymaz onu da hallederim bir şekilde.
@Recep Baltaş Abi bu tarz bir şey denedin mi? Mümkünse buraya bir son nokta lazım.

Attığımız ürünün sıvı soğutucusu karta özel tasarlanmış. Hazır işlemci soğutucusunu montajlayamazsın. En mantıklısı iade etmek.

Keşke araştırsaydınız daha önce.
 
Zaten kart yok piyasada güzel fiyatına aldanıp almıştım. Az önce iade ettim. Bütün hevesimi kaçırdınız dostlar. Yinede eksik olmayın hepinize teşekkür ederim sayenizde daha büyük bir sıkıntıdan kurtuldum herhalde. Sıvı soğutma ile alaklı hiçbir şey bilmiyorum deneyimim yok bu şekilde çözebileceğime inanmıştım. Napalım öğrenmiş olduk.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı