Sıvı soğutma vs hava soğutma

sonmezyusuf

Femtopat
Daha fazla  
Sizce sıvı soğutma mı daha iyi yoksa fanlı soğutma mı? Cihaz ömrü, ısı seviyesi, performans vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock düşünmüyorsan ve render vs büyük işlerle uğraşmıyorsan kule tipi hava soğutucular işinizi görecektir. İşlemci modeliniz nedir tam olarak bir de kasanız düzgün hava akışı sağlıyor mu?

En yüksek hızda pompalayan sıvı soğutmalar hariç sıvı soğutma F/P değildir. Zaten o seviyede sıvı soğutma alacaksan F/P olduğu için değil, tek seçeneğin olduğu için alırsın.(hava soğutma yetmiyordur)

İşlemciye ve bütçeye göre değişir ancak bence hava soğutma.
Görünüme önem veriyorsan sıvı soğutma,
F/P'ye önem veriyorsan kule soğutma.

Overclock düşünmüyorsan ve render vs büyük işlerle uğraşmıyorsan kule tipi hava soğutucular işinizi görecektir. İşlemci modeliniz nedir tam olarak bir de kasanız düzgün hava akışı sağlıyor mu?

Hocam kasa iyi bir hava akışı sağlıyor işlemcim i3 13100F çok yüklü işlerle uğraşmayacağım şu an sistemimde Intel'in stok hava soğutması var oyunlarda vs. maximun 65° gördüm ama sistemim daha yeni ilerledikçe ısı seviyesi daha yukarlara çıkar mı bilmiyorum.

Corsair H100 Rgb 240 Mm Cw-9060053-ww Sıvı Soğutucu Fiyatı, Yorumları - Trendyol hocam ayrıca Corsair'in bu sıvı soğutma modelini seçtim eğer ki diyorsan stok yeterlidir kalsın ama kule tipi soğutmaya geçebilirsin diyorsan 1 2 tane önerir misin?

İşlemciye ve bütçeye göre değişir ancak bence hava soğutma.
Görünüme önem veriyorsan sıvı soğutma,
F/P'ye önem veriyorsan kule soğutma.

Hocam görünüme önem veriyorum ama hava soğutmayla sıvı soğutmanın arasında çok fark var mı varsa nelerdir ?

Son düzenleme:
Hocam kasa iyi bir hava akışı sağlıyor işlemcim i3 13100F çok yüklü işlerle uğraşmayacağım şu an sistemimde Intel'in stok hava soğutması var oyunlarda vs. maximun 65° gördüm ama sistemim daha yeni ilerledikçe ısı seviyesi daha yukarlara çıkar mı bilmiyorum.

Corsair H100 Rgb 240 Mm Cw-9060053-ww Sıvı Soğutucu Fiyatı, Yorumları - Trendyol hocam ayrıca Corsair'in bu sıvı soğutma modelini seçtim eğer ki diyorsan stok yeterlidir kalsın ama kule tipi soğutmaya geçebilirsin diyorsan 1 2 tane önerir misin?

Hocam görünüme önem veriyorum ama hava soğutmayla sıvı soğutmanın arasında çok fark var mı varsa nelerdir ?
Hocam i3 13100F için sıvı soğutma çok mantıksız olur bence, stok fanla bile ısınmayan bir işlemci.

Yeni konular

Geri
Yukarı