Sıvı soğutucu aşırı ısınıyor

veysel000

Hectopat
Anlamadığım bir şekilde sıvı soğutucum aşırı ısınıyor aslında içinde sıvı var mı onu da bilmiyorum ama işlemciye değen kısım resmen alev alıyor tabii bu sıcaklık kasaya yansıyor ve bilgisayarı kitliyor. İşlemcim yük bindiği halde 55 derecede değişiyor anlamadım gitti. Ayrıca soğutucunun fanı bayağı hızlı dönüyor haliyle ses çıkartıyor. Acaba BIOS'tan yapabileceğim bir ayar mı var? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Boşta 60 derece dönen stok fanım buna güldü.
Yükte 50 derece çok iyi bir değer, soğutmanız nedir?

Hocam elim değdiğinde ki sıcaklık normal değil resmen elim yanıyor ve RAM'lara yakın oldugu için RAM'larda aşırı sıcak.
Sakın bilgisayar açıkken dokunmayın, statik elektrikten bozulma riski var.
Tabi ki 50 derece de eliniz yanacaktır fakat bu değer, iyi bir değerdir.

AiO pump yerine mi bağladınız? Oraya bağlamanız gerekmekte. Fanlar 4 pinli ise PWM soketlere bağlanacak. Sıvı soğutma nedir?
Hocam inanın bilmiyorum 2.el olarak almıstım bende kasayı.
Sakın bilgisayar açıkken dokunmayın, statik elektrikten bozulma riski var.
Tabi ki 50 derece de eliniz yanacaktır fakat bu değer, iyi bir değerdir.
Hocam oyle bir konustunuz ki rahatladım ama bilgisayar kitlenmesini anlamadım.

Yük bindigi halde 55 dereceyse sorun yok. Eliniz degdiginde sıcak olur illaki bundada sorun yok. Bilgisayarı kitliyor derken? Kapanıyor mu bilgisayar?
Hayır mesela oyun oynarken donuyor ve asla kendine gelmiyor fişini çekip yenıden açmak gerekiyor.
GPU sıcaklığına baktınız mı? RAM'ler uyuşmuyordur, PSU yetersizdir vs. birçok nedeni var bu sorunun.
Kasa bileşenleri gayet uyumlu tek sorun sanırım soğutucuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…