Sıvı soğutucu çok ısınıyor

veysel000

Hectopat
Yaklaşık 1 saat bilgisayar başında geçirdiğim zaman sıvı soğutucunun işlemci ile temas eden kısmı resmen yanıyor. Bu sıcaklık genellikle bilgisayarı kitliyor illa yeniden başlatmam gerekiyor bilgisayarı. BIOS'tan yapılması gereken bir ayar mı var? Geçen konuyu açmıştım sanırım bilgili biri denk gelmedi.

Başka bir sürü sebep var.

Tamam da arkadaşın yazdığına göre sadece işlemci ve RAM ısınıyor. Sorunu başka bir bilgi vermediğinden dolayı bunlardan biri olduğunu düşünüyorum. Bence işlemci ve soğutucunun birleştiği kısım ısınıyor ise, işlemci ısınıyordur ve PC kitleniyordur çünkü soğutucu gerektiği gibi çalışmıyor veya yanlış takılmış.
İşlemci çok ısındığı için Kilitleyebilir veya Yeniden başlatabilir.
Aynen öyle.

Pompa çalışmıyor olabilir mi? Radyatör ısınıyor mu?

Acaba yanlış mı taktınız soğutucuyu?
Bilmiyorum ki bende 2.el olarak almıştım kasayı.
BIOS'taki fan ayarlarının olduğu bölümünün fotoğrafını atabilir misiniz?
Şu an telefon yanımda değil geldiği zaman paylaşacağım.
Soğutucu nedir? İşlemci nedir? İşlemci sıcaklıklarını paylaş. Sıvı soğutucu ısınıyor diye bilgisayar kilitlenmez.
Soğutucu ismini bilmiyorum, işlemci FX 6300. sıvı soğutucunun ısısı o kadar çok ki kasanın her yerine yansıyor ve diğer bileşenlerde ısınıyor bu sebepden bilgisayar kilitleniyor.
Zaten arkadaş "sıvı soğutucunun işlemci ile temas eden kısmı resmen yanıyor" demiş.
Yani büyük ihtimal düzgün takılmadı ve işlemci ısınıyor.
Hocam aslında işlemci sıcaklığı normal, boştayken 43 derece falan ama derdim işlemci sıcaklığı değil sıvı soğutucunun ısısı.
İşlemci çok ısındığı için kilitleyebilir veya yeniden başlatabilir.
İşlemci sıcaklığını hangi uygulama ile ölçebiliriz baktığım uygulama yanlış olabilir.
Sıvı pompasının çalıştığından emin misiniz?
Değilim su sesi falan gelmiyor acaba suyu mu bitti, bu konudan bayağı uzağım.

Son düzenleme:
Bilmiyorum ki bende 2.el olarak almıştım kasayı.

Şu an telefon yanımda değil geldiği zaman paylaşacağım.

Soğutucu ismini bilmiyorum, işlemci FX 6300. sıvı soğutucunun ısısı o kadar çok ki kasanın her yerine yansıyor ve diğer bileşenlerde ısınıyor bu sebepden bilgisayar kilitleniyor.

Hocam aslında işlemci sıcaklığı normal, boştayken 43 derece falan ama derdim işlemci sıcaklığı değil sıvı soğutucunun ısısı.

İşlemci sıcaklığını hangi uygulama ile ölçebiliriz baktığım uygulama yanlış olabilir.

Değilim su sesi falan gelmiyor acaba suyu mu bitti, bu konudan bayağı uzağım.

Pompanın sıcaklığından bilgisayar kapanmaz. İşlemci sıcaklığını paylaş.

Pompanın sıcaklığından bilgisayar kapanmaz. İşlemci sıcaklığını paylaş.
Hocam tekrar diyorum işlemci sıcaklığı normal, benim hoş olmadığım konu işlemci ile temas eden kısım.
İşlemci sıcaklığı;

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    1,6 MB · Görüntüleme: 244
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı