Sıvı temasına rağmen LCD ekran çalışır mı?

callmediavel

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2015
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar dilerim,

1 şubat 2019 tarihinde aldığım ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) telefonumda aldıktan yaklaşık 1 ay sonrasından itibaren ufak bir hata mesajı almaya başlamıştım. Bu mesajda telefonumun USB portunun aşırı ısındığını, şarj cihazını söküp ASUS ile temas kurmamı istiyorlardı. Sonrasında bu hatayı şarjda olup olmaması fark etmeksizin ara ara almaya başladım. Hata ekrana geldikten sonra mevcut şarj alımını durduruyordu ve ekranı açık bırakıyordu. Dolayısıyla geceleri uyumadan şarja takmak istediğimde batarya dolduktan sonra hata kodu gelirse ekran açık kalıyor ve mevcut şarjı da sabaha kadar tüketiyordu. Yoğun telefon kullanımımdan dolayı telefonu garantiye göndermek istemedim ve bu şekilde yaşamayı öğrendim. 2 hafta önce telefonumu garantiye göndermek istediğim zaman bu problemi aynen yetkili servise ilettim. Yetkili servis sıvı teması tespit ettiğini söyledi ve LCD ekran 760TL başta olmak üzere 913 TL ücret çıkardı.

Bu konuda ilk olarak anlamadığım şey, telefonumu ben suya düşürmedim ya suya tutmadım. Telefonuma temas eden maksimum sıvı, yağmur altında elime aldığım zaman kadardır. İkinci olarak telefonumun ekranında piksel kaybı veya dokunmatik problemi yoktu. Ekran değişiminin gereksiz ve lüzumsuz olduğunu düşündüğüm için kısmi onarım talep ettim. Sağlıklı çalışmayacağını düşündükleri için bu talebim reddedildi. Yukarıda belirttiğim gibi herhangi bir problem olmadan LCD ekranda sıvı teması olması mümkün müdür?

  • Telefonumu Vatan Bilgisayar mağazasından yukarıda belirttiğim tarihte aldım. 1 şubat 2021 tarihine kadar garantim devam etmekte. Garantiye gönderirken kendileri ile iletişime geçmedim.
  • Bahsettiğim hata mesajı mevsim ve şarj durumu fark etmeden ortaya çıkıyordu.
Teşekkürler.
 

Geri
Yukarı