Sivilce nasıl azaltılır?

Havuçlukek

Centipat
Katılım
12 Nisan 2022
Mesajlar
229
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocalarım 15 yaşındayım ama sivilcelerim hızlıca artmaya başladı yanağımda çıkıyor alnımın kenarlarında çıkıyor çenemde de batıklar var saçma gelecek biliyorum zamanında cımbızla alıyordum kılları utanarak söylüyorum küçüktüm ve onlar batığa dönüşüyor alıyorum gene oluyor ve bu durumdan da bıktım çenemde de sivilceler artıyor kaş ortamda filan vesaire yani o kadar fazla yemekte yemiyorum yağı azaltıyorum da hiç yemeyince de aç kalıyorum yardım edin hocalarım :/
 
Ergenlik döneminde normal, genetik faktörlere de bağlı olabilir. Şeker yiyorsan şekeride azaltabilirsin ya da direk kesebilirsin. Benim eskiden kullandığım bir ilaç vardı ismi exterin. Düzenli kullanımla sivilceyi söndürüp yok ediyordu. Yine de Cildiye'ye gitmeni öneririm herkesin durumu farklı olabiliyor.
 
Kardeşim öncelikle senin yaşlarında başıma gelen birşeydi. Hatta eminim ki seninkinden kat ve kat fazlaydı yüzümün her bir noktası sivilce olmuştu. Adını unuttuğum epey etkili ama bir okadar da yan etkisi olam hap yazmıştı doktor, cildi kurutuyor dolayısıyla sivilceleride kurutup geçiriyordu, yanlış hatırlamıyorsam 1 aya yakın süre kullandım suratımda 1 tane dahi sivilce bırakmadı. Ama dediğim gibi ilacı doktor yazarken ailenden mutlaka onay imza istiyor reşit olmadığın için. Yan etkileri aşırı kurutmaya sebep olduğu için burun kanaması, dudakların kuruyup soyulması gibi şeyler var. Bu aşırı sivilceler için tekrar söylüyorum, cildiye doktoruna gidip görünün o duruma göre reçete verir.
 
Sivilce konusundan ben de rahatsızlık çekiyorum. Öncelikle bu genetik olabilir. Ebebveynlerinize sormanızda fayda var. Yediğiniz içtiğiniz bu durumu etkileyebilir. Yastığınız ve çarşafınız bu durumu etkileyebilir yağlı bir cilde sahipseniz günlük rutin bakım eksikliği bu durumu etkileyebilir. Buna pek inanmıyorum ama mastürbasyondan kaynaklı olabilir. Ya da sadece ergenlikten kaynaklı olabilir. Ben cildiye polikliniğine gidip derdimi anlattım, bana sadece yağlı ürünler kullanma, abur cubur tüketme dedi, reçete yazdı yolladı. Tetradox ve nadixa verdi. Pek bir etkisi olmadı. Ben de araştırıp bir ürün aldım. Biraz daha kuru bir cildim var şu anda. Ama 1 günlüğüne dahi sürmesem cildim eski haline dönüyor. Pahalı bir ilaç. Cildinizin düzelmesi aylar alabilir.
https://www.hepsiburada.com/rise-sh...erum-30-ml-p-HBCV00002WPF74?magaza=RISE&SHINE
 
Hocalarım 15 yaşındayım ama sivilcelerim hızlıca artmaya başladı yanağımda çıkıyor alnımın kenarlarında çıkıyor çenemde de batıklar var saçma gelecek biliyorum zamanında cımbızla alıyordum kılları utanarak söylüyorum küçüktüm ve onlar batığa dönüşüyor alıyorum gene oluyor ve bu durumdan da bıktım çenemde de sivilceler artıyor kaş ortamda filan vesaire yani o kadar fazla yemekte yemiyorum yağı azaltıyorum da hiç yemeyince de aç kalıyorum yardım edin hocalarım :/
Birçok sebepten ötürü sivilceleriniz artabilir, yaşınız gereği ergenlikle beraber sivilceler artmaya devam edecektir. Sizdeki sivilcelerin durumunu nasıl huylu olduğunu bilemediğimiz için ancak dermatoloji uzmanı anlayabilir. Sivilceleri ne kadar patlatmasanız dahi sivilceniz yayılmacı türden ise yayılmaya devam edecektir. Aynı zamanda bazı sivilce türlerinde tedavi edilmeyen sivilceler hem çukur bırakıyor hem de yayılabiliyor. Sivilcelerin oluşumu başlıca yağ tüketimi ve cilt temizliği üzerine kuruludur. Her türlü yağ tüketimi karaciğeri etkileyeceği için sivilcelerin artmasına sebep olabilir. Aynı şekilde şeker tüketimi ile karaciğer ilişkisi vardır, bundan dolayı şeker tüketimini azaltmanızda fayda var.

Cildinizi mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışın ve cımbız yerine tıraş makinesi kullanabilirsiniz. Kaş ortasını almaya cımbızla devam edebilirsiniz ama diğer uzuvlarınıza makine kullanın.

Bu sivilce durumunu göz ardı etmemek gerekiyor, çünkü sivilcelerden kalan tahribatı gidermek çok zor oluyor. Sivilcelerden sonra kalabilecek çukurların normal tedavisi bulunmuyor. Krem ve jel tedavileri ile çukur haricinde sivilce izleri tedavi edilebiliyor. Ancak lazer tedavisi ve kimyasal peeling yöntemleri ile çukur izleri tedavi edilebiliyor ama bu işlemler çok maliyetli işlemler. Gecikmeden Dermatoloji(Cildiye) polinikliğine gitmelisiniz.

Dermatoloji size önce hafif akne kremleri verecektir, duruma göre etil alkol karışımlı kremler verecek. Tedavi yanıt vermezse antibiyotik tedavisi başlatacak, yine yanıt vermezse size aknenin tek çözümü olan "İzotretinoin'' etken maddeli "Zeratonin" başlamayı önerecektir. Bazı ciddi vakalarda hekimler direk başlayabiliyor. Hekim durumunuza göre reçete edecektir.

Dolayısıyla mutlaka hekime gitmeyi ihmal etmeyin. En kısa sürede uzman hekime gözükün. Cilt temizliğinize ve tükettiklerize dikkat edin. Başlıca olarak başkalarının "Bunlar bizde de vardı, ergenlikten sonra geçer" diyenlere aldanmayın. Sivilceler geçtiğinde büyük tahribatın yanında çukurlar da bırakıyor ve keşkelerde kalmamak için şimdiden Dermatoloji uzmanına mutlaka gidin.

Dipnot: Cilt tedavileri uzun zaman alan bir süreyi içeriyor, 1-12 ay gibi uzun süreler oluyor, tedaviler yanıt vermezse bu süreler 36 aya (Zeratonin tedavisi sonrası aknelerin tekrarlaması durumunda tekrar tedavi başlanmasında bu süreler olabiliyor.) kadar uzayabiliyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı