Siyah Beyazdan güçlü demek ırkçılık mıdır?

Herhangi 2 kişinin birbirinden güçlü olup olmadığını söylemek gibi bir şey bu. Çünkü bilimsel olarak siyahiler, beyazlardan daha güçlü olabilir. Siyahilerin daha güçlü olduğunu söylemek ırkçılık değildir bence. O zaman günlük hayatta kullandığımız bir çok terim ırkçılığa girmez mi?
Evet güzel bir bakış açısı ama size şöyle söyleyeyim bir topluluğun başındasınız ve belli kurallar koymanız gerekiyor otoriteniz için küfür yasak vs. bu kuralların arasına ırkçılık yasak ekler miydiniz? Ve eklerseniz topluluktan birisi siyah tenli insanlar beyaz tenli insanlardan güçlüdür dedi ve birisi de size şikayet etti ırkçılık yasak diye ne derdiniz?
Hayır, değildir. Zencilerin fiziksel gelişimi tetikleyen genleri beyaz insanlara göre daha gelişmiş. Biyolojik bir şeyi inkâr edemezsin. Fakat beyaz insanların beyinlerindeki nöron sayısı da zencilerden fazla.
Ama her zenci her beyazdan güçlü değil ki ortalama diye hitap edilirse cümle düzeninden dolayı ırkçılıktan çıkar mı yoksa zaten ırkçı bir cümle değil mi
 
Arkadaşların da belirttiği gibi bilimsel olarak yapılan karşılaştırmalar ırkçılığa girmez bence ama bu işi bazıları abartabilir mesela : şöyle düşünenler çıkabilir madem zencile daha güçlü (tamamen varsayıyorum),beyazlarda daha iyi düşünüyor diyelim işte bazı insanlar buna dayanarak her zenciyi işçi her beyazı bilim adamı yapalım diyebilir işte bu ırkçılık olur yoksa sadece sözle bilimsel bir gerček belirtilirse bence ırkçılık olmaz.
 
Erkekler kadınlardan güçlüdür çünkü insanlık tarihinin en derinlerine indiğimiz zaman erkekler avcı toplayıcılık yapar kadınlar ise yemek yapma ve çocuk bakma işini üstlenmişlerdir. Böyle geçen yüz yıllar ardından ise insanların evrimi böyle olmuştur. Günümüzde kim ne yapmak isterse onu yapar ve buna da kimse karışamaz. Kadınlar ve erkekler hukuk vb. gibi konularda eşittir ve eşit olmalıdır ama kimse erkeklerin kadınlardan daha yapısal olarak güçlü olduğu bilimselliğini reddedemez. Aynı şey ırklar için de geçerlidir.
 
Bence bilimsel bir şeye dayalı olarak söylenen bir söz ırkçılık değildir, eğer sadece ten rengi nedeniyle böyle bir üstünlük olduğu söylenseydi ırkçılık olurdu ama bilimsel kanıtı olan bir doğruyu söylemek ırkçılık değildir. Daha güçlüler mi bilmiyorum ama öyleyse benim fikrim bu yönde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı