Çözüm Siyah ekran sonrası ekran kartı fanlarının son hız dönmesi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raizennnn26

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm. Birkaç gün önce siyah ekran alıp GPU fanları son hız dönüyordu. Birkaç deneme yanılma ile hatayı çözdüm. Sorun yaşayan arkadaşlar varsa bunu deneyebilir.

Sistemim ROG 4090 Ryzen 7800 X3D.
RDR2 oynarken ekran aniden gidiyordu. Sorunu işlemcide gömülü olan APU'yu devre dışı bırakın.

3060ti da oluyordu bende. Soket arızalıymış tamir ettiler. Çalışıyor sorunsuz. Güç problemi kaynaklı oluyor.

Kardeşime vermiştim kartı daha sorun yaşamadı.

Valla hocam occt testleri yaptım sistem kapanmadı. Biostan işlemcinin entegre grafik kartini kaldirdim sorun gitti

Bu bir güç sorunu, iGPU ile alakalı değil, iGPU sorunu ekran kartı ve iGPU AMD olunca yaşanabiliyor.
Hocam occt testlerinde sıkıntı çıkmadı bende . Rdr2 ayarlarında gpu çıkış mesela 0 di. 0 da islemcinin apusu gözüküyordu. Görev yöneticisinde 4090 gpu 1 olarak gözüküyordu. Biostan devre dışı bıraktım 3 gündür sıkıntı yok

NVIDIA kart siyah ekrana düşüyor, ardından fanlar son hız çalışıyorsa bu kartın devre dışı kaldığını gösteriyor, genelde de kart yeterli gücü alamadığı için kapanıyor, PSU sorunu, yanlış güç bağlantısı veya gevşek soket gibi nedenlerden oluyor, bazen sentetik testlerde olmuyor, oyun içinde olabiliyor.

NVIDIA kart siyah ekrana düşüyor, ardından fanlar son hız çalışıyorsa bu kartın devre dışı kaldığını gösteriyor, genelde de kart yeterli gücü alamadığı için kapanıyor, PSU sorunu, yanlış güç bağlantısı veya gevşek soket gibi nedenlerden oluyor, bazen sentetik testlerde olmuyor, oyun içinde olabiliyor.
Valla hocam rdr2 de oldu öncesinde diğer oyunlarda olmadı. Ben herşeyi kontrol ettim. Occt testinde çok zorladım vs. İgpu devre dışı bıraktım sorun gitti. Bakalım eğer olursa yazarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı