Siyaset okunur mu?

Hükümet yanlısı bir tutum sergileyip hükümetin yanında olacaksan okunur. Hem iyi bir geleceğin olur hem de senden sonraki nesillerin iyi yerlere gelir. Azıcık mantıklı düşünürsen zaten Hükümet yanlısı olanların diğer tarafa göre çok daha istikrarlı ve iyi bir hayat yaşayacağını anlamak zor değil.

Siyaset okuyanlar siyasetçi olmuyor. Alan dışı sektörlere yöneliyorlar genelde. Kamu alımları genelde kısıtlı oluyor bu bölüm için.

İyi yerlerde (Bilkent, Boğaziçi, Koç) gibi yerlerde okunur. En kötü üniversitenin kalitesinden dolayı özel sektörde çalışırsınız.

Siyaset, Uluslararası İlişkiler gibi bölümler okunacaksa, akademi ya da Dışişleri, BM, NATO'ya girilmek için okunmalı. Yoksa Banka falan hedefliyorsanız İktisat/İşletme okuyacaksınız.

Kötü ve Ortalama yerlerde okunmaz. Ne özel sektörde kabul edilirsiniz, ne de akademi dışişleri için.

Hükümet yanlısı bir tutum sergileyip hükümetin yanında olacaksan okunur. Hem iyi bir geleceğin olur hem de senden sonraki nesillerin iyi yerlere gelir. Azıcık mantıklı düşünürsen zaten Hükümet yanlısı olanların diğer tarafa göre çok daha istikrarlı ve iyi bir hayat yaşayacağını anlamak zor değil.
Kemalist ve milliyetçiyim hocam, büyük ihtimalle siyasetçi olmadan hapis e atarlar beni. Daha yaşım 13, uzun yol var. Belki vazgeçerim bilemem.

Kemalist ve milliyetçiyim hocam, büyük ihtimalle siyasetçi olmadan hapis e atarlar beni. Daha yaşım 13, uzun yol var. Belki vazgeçerim bilemem.
Senin dediğin mesele siyaset değil adaletetsizlik hukuksuzluk. Sen siyate girdin diye içeri atarlarsa burada hukuk adalet arayacaksın. Aradıkta ne oldu gördük ne yaptıklarını vatan hainlerini.

Kendine boyle siyasetci cok iyi bir dayi/amca buluyorsun. Sonra siyasi bilimler okuyorsun ve dayinin/amcanin partisinde ise basliyorsun.

Senin dediğin mesele siyaset değil adaletetsizlik hukuksuzluk. Sen siyate girdin diye içeri atarlarsa burada hukuk adalet arayacaksın. Aradıkta ne oldu gördük ne yaptıklarını vatan hainlerini.

Tamam hocam dersiniz adaletinizi de bulursunuz. Böyle hayallere girip geleceğinizi yıpratmayın.

Geri
Yukarı