Siyasi partide görev alarak para kazanmak mümkün mü?

7ali7mert7

Hectopat
Daha fazla  
Ben mesleğim ne olursa olsun siyasete eninde sonunda gireceğim ve bu giriş ne kadar erken olursa o kadar iyi. Peki ben direkt siyaset ile hayatımı idame ettirebilir miyim?
Ettirebilirsem direkt siyasette yer almak isterim.
Düzenleme: Çalıp çırpma yok sadece hak olanı maaş karşılığı gibi bir durum var mı yok mu onu sormak istedim.

Son düzenleme:
Milletvekili ol.

Zaten siyasete girenler para için yapıyor. Ben daha kimsenin siyasete ticaret için değil de ülkesi için gireni görmedim. Kariyer için düşünürseniz de referansınız olurlar.
Siyasette adını duyurmuş, kendini kanıtlamış olanlardan bahsetmiyorum. Benim gibi yolda karşılaşabileceğiniz normal kişiler için söylüyorum.

Ben mesleğim ne olursa olsun siyasete eninde sonunda gireceğim ve bu giriş ne kadar erken olursa o kadar iyi. Peki ben direkt siyaset ile hayatımı idame ettirebilir miyim?
Ettirebilirsem direkt siyasette yer almak isterim.
Kazanırsın. Belediyeden ihale ile bir iş alırsın, 3 tane amele tutup taşeron firmaya yaptırırsın. Hepsinin cebine 5k para koyarsın geriye kalan 300k sana kalır. Parti fark etmeksizin belediyede işler bu şekilde yürüyor.

Siyasette üst takım, gönüllülük esasına göre çalışıyorMUŞ.

Tabii nasıl bir gönüllülük ise, parti başkanın çocukları son model SUV'lerde pudra şekeri çekiyor.

Sanırım siyasette Aristo'nun ünlü sözü uygulanıyor "Bal tutan parmağı yalar.".

Siyasi partide görev alarak hayatımı idame ettirebilir miyim demen biraz saçma olmuş. Siyasette yalan söylersin yolsuzluk yaparsın ve para kazanırsın bu kadar basit hangi parti olursa olsun. Yani para var konuşmasını bilirsen ama siyasilerin çoğunun kazandığı para haram.

Siyasi partiler genelde gönüllülük esasıyla çalışır. Hatta il ilçe gibi teşkilatlanmalar yapılırken tuttuğun ofisin kirasını bile sen ödüyorsun. Bazı partiler bağış hesabı açıp geçimlerini oradan sağlıyorlar. Partiye giren çıkan tüm paralar denetleniyor. Yani maaş gibi bir durum yok. Ama milletvekili olup meclise girersen yahut parti başkanı olup hazine yardımlarından faydalanırsan belki bir bütçe geçer eline.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…