Sizce en stabil Windows sürümü hangisidir?

Sizce en stabil Windows sürümü hangisidir?

• Oy verenlerin toplamı
    91
  • Anket kapandı .
Aynen katılıyorum. Mesela 2004 sürümünde de Klasör Seçenekleri'nde "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğini kapattıktan sonra (yani sistem dosyalarını görünür yaptıktan sonra) tekrar açmak istediğim zaman ilk seferde açılmıyor, 2. denemede ise sorunsuzca açılıyor.
En azından performans sıkıntısı veya ses sıkıntısı yaşamadım. Ama yine de bu bahsettiğim sorun bile insanların neden Windows 7 veya 8.1 kullanmaya devam ettiğini gayet iyi açıklar.

Windows 8.1 çünkü SSD varsa yoksa mevzusuna sokmuyor, sürücüler için ise güncel sürücülerin çoğunu destekliyor, Windows 10'daki bütün kullanışlı özelliklerin hepsi olmasa da büyük bir çoğunluğuna sahip, 16 GB bellekli sistemde de 4 GB bellekli sistemde de takılma yapmadan çalışabiliyor, şu güncelleme ile bozulur mu diye bir kafa yormaya gerek bırakmıyor çünkü yeni özellik güncellemesi almıyor
8.Windows 8.1 Single Language…………….x64
Alıntıladığım sürümü kurmanı öneririm.

Ben de öyle düşünüyorum hatta bazen "acaba 8.1 kursam mı" diyorum fakat sistemimde zaten SSD olduğu için ve bilgisayar yeterli performansı verdiği için üşeniyorum ve 10 kullanmaya devam ediyorum
Bu arada 10 cidden boşta fazla RAM yiyor. Sanal makinede bile 1.3 GB RAM yiyor (sanal makineye 3 GB RAM ayrılmış durumdayken), az önce sanal makinede 8.1 test ederken fark ettim, sadece 840 MB RAM yiyor (üstelik sanal makineye 4 GB RAM ayrılmış durumda)!
Belki de Minecraft Direwolf20 1.12'de yaşadığım RAM sorununu Windows 8.1 ile bir nebze bastırabilirim. Şu anda 10 kullanıyorum.
Sizce 8.1 kurmalı mıyım?

Ben olsam kurardım fakat Windows 10'da SSD ile çok sıkıntı çıkarmaz.
Peki hemen geçmeye değer mi? Mesela Minecraft Direwolf20 1.12 çok fazla RAM kullanıyor fakat Pagefile ile sorunu bastırıp oyunu rahatlıkla oynayabiliyorum ve bugüne kadar hiç mavi ekran almadım.
CS:GO'da ise zaten hiç sorun yok. Normal Minecraft 1.8.9 OptiFine'da da hiçbir sorun yok. Sistem de hızlı çalışıyor.
Yine de Windows 10 2004'ü silip Windows 8.1 kurmaya değer mi?
Ayrıca Windows 8.1 Single Language ile Pro arasında ne kadar fark olur?

Aynen. Bence Windows 8.1, Windows 7'den bile daha stabil bir işletim sistemi. Microsoft, Windows 10 1703'te bozdu. Hatta şu anda bile aslında 8.1 kurmayı düşünüyorum ama her seferinde üşenip 10 kullanmaya devam ediyorum.

Başlat yok ama 8de :/

Sanal makine üzerinde 300 MB fark oluyor, hem Pro'yu hem Single Language'i dizüstünde kullandım ve normalde gözle çok görünmese de arka planda oyun açıkken Single Language bariz daha iyi, Windows 10'dan memnunsanız geçmeye değmez fakat Pagefile'ın BSOD'a sebebiyet verme olasılığı da var, bence yakın vakitte sisteme bir bakım yapın ve o bakım sırasında geçin.

Bilgisayara zaten format atalı 1 sene olmak üzere (2 ay ve 13 gün sonra tam 1 yıl olacak), bazı insanlar 6 ayda bir format atıyor, düşünebilirim.
Bu arada bu sistemde Windows 8/8.1 hiç kullanılmadı. 2017 yılında Windows 10 1703 kurmuştum, ondan önce Windows 7 Ultimate SP1 vardı bu bilgisayarda.
Ancak şöyle de bir şey var, ileride sistemimi güncel nesil bir işlemci ve anakart ile güncellersem tekrar Windows 10 kurmam gerekecek. Abim de yükseltme düşünüyor bu aralar, önce kasayı yükseltecek, vakti gelince işlemci, anakart ve RAM'i yükseltecek. O yüzden arada kaldım zaten.
Başlat yok ama 8'de :/
Önemli değil, ben 2.5 yıl Windows 8.0 kullandım zaten ve gayet alışıktım. Yani 8.1'e alışmam kısa sürer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…