Sizce Türkiye Nasıl Bir Dönemde, Dünyada Nasıl Bir Yere Sahip?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.310
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar ergenliğe girmemle beraber siyaset - yurt meselelerine olan ilgi alakam çok arttı.

Suriye jetimizi vurduğunda o hafta boyunca sabahtan akşama hatta gece haberlerini bile hiç kaçırmadan izlemişimdir.
Gerçekten ülkende böyle birşey olupta haberinin olmaması olasılığını düşünemiyorum ben.


Sorum şu : Gerçekten çok merak ettiğim için soruyorum.

Türkiye güç olarak nasıl bir yapıda ? Kimlere kafa tutabiliriz ?
Veya diğer ülkeler bizi nasıl görüyor ?

Mesela Suriye bizim uçağı vurunca bizde tüm askeri organları toplayıp ilk önce füze savunma sistemlerini vursak ve jetlere karşı korumasız hale gelse ülke ve sonra 3. şahıslarınbaşına bomba yağdırma gibi bir olasılığımız var mı ?

Veya bu şerefsiz teröristler hep suriyenin bilmem neresinden geliyor. Bütün uçakları toplasak ve yerin altını üstüne getirsek olmaz mı ?


Ben 15 yaşıma geldim ve Türkiye nin askeri gücünü gerçek anlamda hiç görmedim ve inanın inanılmaz merak ediyorum.

Benim VATANIM-MİLLETİM ne kadar güçlü ?


Bu arada 3. sahışlara girmeden ufak çaplı durum değerlendirmesi şeklinde yürütelim konuyu
wink.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı konuyu merak ediyorum aslında. Yetmiyor mu ki gücümüz hala saldırmadık ? Biliyorum bu konular bu kadar basit değil ama sürekli şehir haberlerinin gelmesi de berbat bir şey.
 
Suriye meselesinde; aslında pekte öyle Red Alert oynar gibi olmuyor malasef, millet irade ve vicdanı, dünya üstündeki dengeler, siyasi veya kişisel çıkarlar, Birleşmiş Milletler ve Nato'nun varlığı bunun öyle hoppala olmasını engelliyor yada bunları da düşünmek zorunda bırakıyor diyelim. Ülke milli gelirinin büyük bir kısmını orduya yatıran bir ülkenin askeri gücü zayıf değildir tabiki ama dediğim dengeleri iyi kullanmak, en az bunun kadar önemli. Birde artık 1900'lü yılların başları gibi cephede savaştan ziyade, psikolojik, kültürel ve hatta siber savaşlar işin yarısını oluşturuyor. Halkın bilinci alınmış, kültürü boşaltılmış bir ülkenin bu satranç oyununda 1-0 yenik başladığı da bir gerçek...

Şehit haberleri benimde gerçekten çok canımı sıkıyor...:(

Terörü bitirmenin en büyük yolu tabiki silahtır ama bunun yanında, dış bağlantıları, ne düşünceleri kullandıklarınıda iyi anlamak gerekir.


Bu arada 3. sahışlara girmeden ufak çaplı durum değerlendirmesi şeklinde yürütelim konuyu ;)
 
3. şahısı düzelttim :D Peki çok merak ettiğim bir soru daha var .

Biz ki koskoca TÜRKİYE onlar ki yeri yurdu bile yok adam akıllı.

Biz ki silah,top, mermi, füze, tank, uçak, helikopter vb.. aklına ne gelirse var. Onların elinde bir keleş, el bombası, uzun namlulu silahlar filan.

Yahu hiç mi istihbarat yok bu ülkede ? 200 tane terörist karakola baskın yapınca mı fark edilecek illa ki ?

Türkiye teröre gereken ilgiyi gösteriyor mu sizce ? Ülkücü değilim ama şahsen Bahçeliye katılıyorum.

Türkiye konuşmak yerine gücünü göstermelidir diyor.

Bir ateşte ateşin kaynağına mı yoksa uc kısımlarına mı su dökülmelidir ? Şerefsizler geliyor askerleri vuruyor bizde onlara su döküyoz. Böyle saçmalık mı olur ?

Neden bunları doğdukları büyüdükleri yerde vurmuyoruz ? Nerede oldukları belli. Neden tepelerine binemiyoruz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rusya avrupa birliğine girme diyor türkiye'ye. Tek eksisi budur Türkiye'nin... Yine Rusya suriyeye destek çıkıyor, gemiler ile silah gönderiyor suriye'ye.

Böyle şeylere benim merakım var... Hep takip ediyorum mesela habere bakın.

'Rusya Suriye'ye tank gönderdi' iddiası / Dünya / Radikal İnternet

Öyle uçak toplayıp yerin altını üstüne getimek mümkünmü ;)

Türkiye'yi diğer dev ülkeler kendi çapına göre, toprak büyüklüğüne güçlü buluyor.
Ama RUSYA, ABD, ÇİN, İRAN. Bunların yeri ayrıdır bunlar ile baş edemez.

Ama suriyeliler sürekli teror yağdırıyor. Silahları baya var... Yine Rusya desteç çıkıyor nedense.

- - - Güncellendi - - -

Daha geçen haberlere bakdım, Rusya sovyetler döneminden kalma koskoca T-90 tanklarının bir kaç tanesini kaldırmış suriye'ye vermiş. ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye, gerek askeri teknolojileri,bilimi ve silahları hiç biri kendisine ait değil. Hep başka ülkelerin eski teknolojisini satın alıyor.

Örneğin Ankara'da kurulacak nükleer santral, 1988'in teknolojisi ve artık ruslar bunu kullanmıyormuş...

Olayın trajı komik yanı ise, Türkiye şuan Suriye'ye haklı nedenlerden silahlı ve ya silahsız tacizde bulunsa, NATO, BM, ABD, Sivil Toplum Kuruluşları bunların hepsi Türkiye'ye karşı elinden gelen her şeyi yaparlar. En basitinden siyasi ambargo...

Ama gel gelelim İsrail Gazze'de masum insanların üzerine nedensiz yere füze atmasına karşılık, hiç bir kuruluş gıkını dahi çıkarmadı. Üstelik bombayla yerle bir edilen bir tane de BM binası varken...

Demek isteyeceğim güç kavramı, artık kavramlığını kaybedip onursuz insanların oyuncağı olmuş. Kim güçlü aslında biliyor musun ? Schindler's List'teki Schindler'in Amon Göth'e dediği gibi ''Öldürme yetkisine sahıp olupta öldürmüyorsan güçlüsün demektir...''

 
Güzel bir konuyu hortlatmışsın aslında, 5 seneye yakın olmuş açılalı. O zamanlar ülke gündemi 1 numaralı gündemim zaten, bu ülke nasıl düzelir diye kara kara düşünmeler falan :)
Sonradan anladım ki her şey bir gencin beyninde çakışıyor, o beyin nasıl yetişirse o ülke de o doğrultuda ilerliyor. O beyinler biziz, biz neysek bu ülke de o olacak.

Sizler, bizler bir şeylerin farkındayız. Az çok geliştiriyoruz kendimizi ancak sokakta aylak aylak dolaşan tipleri gördükçe umudum azalıyor hepten.
 
Garip olan ne biliyor musun bireysel farkindaligin toplumsal farkindaliga gecisinin egitimle olmasi ve egitimin durumu :D
 
Türkiye güçsüzdür diye hiç kimse söyleyemez. Güçsüz olsaydık bunca oyuna bu kadar süre başa çıkamazdık. Askeri gücümüzün herkes farkında olduğu için bizi bir birimize kırdırarak başarmaya çalışıyorlar yıllardır. Bir ülkenin yükselmesi için siyasi istikrarın olması gerekir. Siyasi olarak istikrar sağlayan her ülke ekonomik olarak güçlenir. Bence bir de bu yer altı kaynaklarını kullanmaya başladığımızda o zaman ekonomik gücümüz çok artacak kanısındayım. Son yıllarda sağlık açısından çok iyi düzeydeyiz. Ben hastane de muayene olabilmek için sabahtan kuyrukta beklediğimiz günleri bilirim. Mesela her türlü alınan vergileri ufak bir araştırma yaparsan, devletin kasasına giren çok ciddi büyüklükte paralardan bahsediyoruz. Hala bunca paranın ne olduğunu çözebilmiş değilim. Darbe girişimini bile püskürten bu ülke de her sorunun çözülebileceğinden eminim. Sadece biraz sabır. Tüm ülkelerin üstümüze yüklenmesi, ileri de ki güçlü Türkiye korkularındandır.

Bombalama konusuna gelince. Bu şerefsizler suçsuz insanları kalkan olarak kullandığından mümkün değildir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı