Size göre tarihin en büyük imparatorluğu

Roma imparatorluğu.
1623574080435.png
 
Moğol İmparatorluğu, Hun İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu, Nazi İmparatorluğu, Commonwealth (Britanya İmparatorluğu) başlıca ilgilendiğim imparatorluklar. Bu sorunun cevabı objektif şekilde Britanya İmparatorluğudur. Güneş'in batmadığı ilk ve tek imparatorluktur. Fethettiği yerleri hem sonuna kadar sömürmüş, britanya kültürünü ve dilini sonuna kadar aşılamış, yerli halka ev ve yol yapmayı bile öğretmişlerdir. Şu an bile Dünya'nın çeşitli uçlarında İngiliz hükümetine ve Birmingham sarayına bağlı bir çok meclis bulunmaktadır.
 
Olsun hocam kapı açmak gibi olsa da olmasa da bir şeyler olmuş işte :D Doğu Roma'nın son kalesi olan İstanbul düşünce Yeni Çağ başlıyor. Başka bir yer alınınca böyle şeyler olmaz normalde ama İstanbul büyük bir yer hatta Hz. Muhammed'in bile İstanbul hakkında bir sözü vardır. Şimdi hatırlamıyorum da neyse. Bu arada şu anki İstanbul'u hiç sevemiyorum vallahi ne biliyim bir trafik var zaten 1 kez gittim.
Bu hadisin kaynağı ne?
 
Hocam almanlar kazansaydı, mısır'ı, Libya'yı, Tunus'u, Cezayir'i, Kuveyt'i, Katar'ı, Kıbrıs'ı geri alırdık zaten.

O kadar abartmayalım o kadar toprak verip kendine rakip çıkartmayacak ya. En fazla Rusya'dan bir kısım, Kıbrıs ve Arap yarım adasındaki kaybettiğimiz yerleri geri alırdık. Zaten bizim savaşa katılma amacımız toprak kazanmak değil eldekileri kaybetmemekti.
 
Aynen hoşgörü(!)
Cizye vergisi, devşirmeler, 2. sınıf vatandaşlık, ağır vergiler. Bunlar hoşgörü galiba?
Burada cizye vergisi için açıklama var. Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim - Tevbe Suresi 29. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı'

Devşirme olarak alırken ailenin birden fazla erkek çocuğunun olması lazım. Sakat falan olmaması lazım. Artı olarak ordunun çoğu atlılardan oluşuyordu zaten. Ve bu atlılarda Türklerden idi. Atlılar dağınıktı. Oysa Osmanlı o devşirmeleri alıyor ordunun çekirdeği yapıyor. Bu onur verici bir şey. Yeniçerilikten yüksek makamlara yükselen kişiler var.

2. sınıf vatandaşlık ve ağır vergiler hakkında bilgim yok ama Osmanlı hoşgörülü olmasaydı alayına Türkçe konuştururdu. Zaten azıcık bir şeyler. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u aldığında özgür bırakmazdı hoşgörülü olmasaydı.
Hocam Osmanlı bence kitaplarda anlatıldığı gibi o kadar da hoşgörülü değildi.
Evet o kadar da olmadığına ben de eminim. Bir yerde görmüştüm. Fatih Sultan Mehmet kılık değiştirip halkın arasına karışıyor. Bir kadı'nın (kadın ile karıştırılmasın diye böyle yazdım) mı ne işte birisinin zımmilerden birinin dinini sorguladığını görüyor. Müdahale ediyor kulun soracağı sorular sorun mu ne öyle bir şey emrediyor. İhtiyacı hakkında vs.
Tam hatırlamıyorum ama böyle bir şeydi.
 
Son düzenleme:
Devşirme olarak alırken ailenin birden fazla erkek çocuğunun olması lazım. Sakat falan olmaması lazım. Artı olarak ordunun çoğu atlılardan oluşuyordu zaten. Ve bu atlılarda Türklerden idi. Atlılar dağınıktı. Oysa Osmanlı o devşirmeleri alıyor ordunun çekirdeği yapıyor. Bu onur verici bir şey. Yeniçerilikten yüksek makamlara yükselen kişiler var.
İşte bu kişilerin oğullarının zorunlu olarak alınması demek. Sizin dediğiniz tımarlı sipahiler. Bana göre onur verici değil sadece kötülük.
Burada cizye vergisi için açıklama var.
Cizye vergisi çoğu alime göre Müslüman almayanlardan alınıyordu. Bana göre bu yanlış. Onu geçtim. Zamanında cizye vergisi azalmasın diye Müslüman olmayı kısıtlamış bir hükümdarlık.
Düşünün bu vergi neredeyse paranın %28 oluşturuyordu. Demek ki basit hesapla; gayri-müslim nüfusu azaldığı zaman cizye vergisine olağanüstü zam gelecek.
Zaten azıcık bir şeyler. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u aldığında özgür bırakmazdı hoşgörülü olmasaydı.
Fatih sultan Mehmet İstanbul'u aldıktan sonra ne yaptı ve yeniçeriler ne yaptı bakın isterseniz. Tarafsız kaynaklardan araştırın.
2. sınıf vatandaşlık ve ağır vergiler hakkında bilgim yok ama Osmanlı hoşgörülü olmasaydı alayına Türkçe konuştururdu
Osmanlı sömürdü ama İngiliz gibi cani şekilde yapmadı bunu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı