Sizin için oyunlarda FPS veya FPS aralığı nedir?

Bir kere oyun adam gibi optimizasyon yaptıysa 60 üstünü görür ne oyunlar var FPS düşse bile oyunu etkilemiyor.

Ne oyunlar var 150 FPS de alsan oyun takılıyor sanki. 60 FPS benim için ideal hatta bazı oyunlarda V-Sync açıyorum genelde Single Player story oyunlarda çünkü gerek yok bende FreeSync veya G-SYNC yok. Yırtılma da göze batıyor. V-Sync açıyorum zaten oyun 60 üstünde çalışıyor ise yağ gibi oynuyorum. Ancak V-Sync rekabetçi oyunlarda olmuyor mouse ağırlığı input lag verdiği için kapatıyorum.

Ama son olarak yine diyorum oyun optimizasyonu şu dönemin en büyük problemi ve bazı firmalar devasa firma bile olsalar bu işi tam yapamıyorlar.
 
ETS2 için 15 FPS'ye katlanıyorum. Witcher 3 bitiren arkadaşı da kapışmaya davet ediyorum bakalım kim daha düşük FPS ile oynayacak. Ha birde 2019 yılında aynı sistemin daha düşük ram ve SSD olan versiyonu ile Forza Horizon 4 oynadım onu da 7-12 FPS arası ile.
 
Genel olarak hikayeli oyunlarda 60 FPS çekilmiyor. FPS oyunlarında ne kadar yüksek alırsam o kadar iyi zaten 75 Hz monitör kullanıyorum. Drop yemeden sabit oynasam da gam yemem. Tabii yüksek olması hoşuma gidiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı