Sizin veya ailenizin kullandığı araçlar?

Aile arabası var onu kullanıyorum. Araç 2008 Ford Fiesta 1.4 Cool. 77.XXX KM'de. Çok giderli ciğerli bir araç değil yarı yolda hiç bırakmadı ama fabrika çıkışlı karartılmış camlar , çelik jant falan araç tatlı duruyor. Bir gün nasip olursa BMW F10 5.25 xDrive istiyorum veya çıtayı yükseltip E60 M5.

Edit: Fiestanın sıfırını biz 27K civarına almıştık. İkinci el coşmuş. Hey yavrum hey.
 
İlk arabamız Citroen C-Elysee idi. Onunla çok anılarımız oldu ailece. Sonra maddi bir sıkışıklığa girdik sattık. Sonrasında 2020'nin başlarına doğru 92 Model Tofaş Kartal aldık. En büyük pişmanlıklarımızdan birisidir. Aracı 7.000₺ almıştık en az 3.000₺ masraf yaptık. En sonunda da sattık. Şuan Ford Transit kullanıyoruz.
 
İlk arabamız Citroen C-Elysee idi. Onunla çok anılarımız oldu ailece. Sonra maddi bir sıkışıklığa girdik sattık. Sonrasında 2020'nin başlarına doğru 92 Model Tofaş Kartal aldık. En büyük pişmanlıklarımızdan birisidir. Aracı 7.000₺ almıştık en az 3.000₺ masraf yaptık. En sonunda da sattık. Şuan Ford Transit kullanıyoruz.
Transit kaç model, hangi kasa? Memnun musunuz? Umarım maddi sıkışıklığı atlatır düze hatta yükselişe çıkarsınız.
 
Transit kaç model, hangi kasa? Memnun musunuz?
99 model Transit 12 hocam. Aslında Vito düşünüyorduk ama Karadeniz'de yaşadığımız için bize hem insan hem eşya taşıyabilecek bir minibüs gerektiğini düşündük. Zaten yakın zamanda bunu da satacağız. Ama gerçekten başarılı bir araç kaç senelik olmasına rağmen. Ankara'dan Ordu'ya ortalama 2 ton yük getirdik.
Umarım maddi sıkışıklığı atlatır düze hatta yükselişe çıkarsınız.
İnşallah hocam.
 
Ulan Sosyal'de de ne arabalar varmış be, ağzımız açık okuyoruz.

2010 Opel Astra H 1.3 CDTI. Babamın arabası. Daha ehliyetim olmadığı için birkaç kez trafiğe kapalı alan da ve uzun yol da sürmüştüm (Buranın yollarında araba nadir geçiyor.) . Motorunun küçük olmasından ve ağır olmasından dolayı hantal bir araç. Özellikle 1 ve 2. vites de o hantallık hissediliyor. Hatchback modellere göre biraz daha büyük bagajlı olması bizim için avantaj. Yol tutuşu fena değil. Virajlar da güven veriyor en azından. Özellikle bu freni beklemiyordum bu arabada. Kliması zaten püfür püfür esiyor, ne kadar motoru bayıltsada😂 Sanayiyi pek sevmez, arızası felan nadirdir. İç kaplamaları yumuşak plastik olduğundan gayet güzel. Yakıt ve vergi cimrisidir. 300 TL MTV'si var, daha ne olsun.
 
Bende şu anda Ford Mondeo 1.5 EcoBoost Titanium var, ekstralı ve makyajlı kasa bir araç. Aracımdan çok memnunnum; konforlu, geniş, ekonomik. Motoru bir tık daha güçlü olsaymış iyi olurmuş ama bu hali bile gayet tatminkar. Babamda Mercedes-Benz GLB 35 AMG 7S, annemde de Kia ProCeed SW 1.6 T-GDI var. Araçların geniş olması kalabalık bir aile olmamızdan dolayı çok iyi bir şey.
 
İlk aracımız 1996 model Fiat Tempra 1.6 SX A idi. Dedem babama 0 km olarak Bursa'daki bayiden aldı. yaklaşık 12 yıl kullandı. Klimasızdı. Tek Bir değişeni yoktu. 2008'de 100.000-120.000 km'de sattı. ve Mayıs 2008'de 2006 model Toyota Corolla Verso 1.6 Elegant (En dolu paket) aldı. Önceki sahibi tekstilci biriydi ve Araç 24.500 km de idi aldığımızda. Tek bir değişeni var o da önceki sahibi park ederken bagaj kapağını çarpmış ve orijinaliyle değişmiş. Şu anda 140.000 km de. Hala orijinalliğini koruyoruz. şu anda bazı sıkıntılarını düzeltiyoruz. Vites topuzu ve körüğünü değiştiriyoruz aşındığı için. ayrıca sürücü koltuğu ve kapı döşemelerinde sıkıntılar var. Sürücü koltuğunda ufak yıpranmalar var. Kapı döşemeleri
ise sarkıyor. onları da hallediyoruz. Bugüne kadar bizi yolda bırakmadı, hararet yapmadı, ve kaza geçirmedi. Ehliyeti alır almaz ilk istediğim araç E36 M3 Sedan. Türkiye'de 23 adet var. bir gün nasip olur inşallah.

Eniştelerimin arabaları: 2013 Kia Sorento (Motor hacmini hatırlamıyorum). Diğer eniştemin ise 2005 Renault Scenic II 1.5dCi
Amcamın arabası: 2003 Mercedes-Benz CLK 240 2.6 V6
Dedemin arabası: 2017 Hyundai i30
Avukat Kuzenimin arabası : 2017 Skoda Superb
Halamın Arabası: 2018 Mercedes-Benz GLC 350e (Hybrid)
Hatırladıklarım bu kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı