Skype Bakiye İle Cep Telefonlarına Çağrı Yapmak

2 Yıldır kullandığım bir hizmettir. Kimi zaman telefona erişimim olmayınca acil aramalarım için Skype'a kontör yüklerim. 5 Dolarlık bir bakiye inanın acil durumlarda yer yer gününüzü kurtarmakta. Örneğin şarjınız bitti ve birisi ile görüşmeniz gerekiyor hemen İnternet kafeden Skype hesabınıza giriş yapıp bakiyeniz kadar tüm dünyadaki sabit ve cep numaralarını arayabilir hatta SMS bile gönderebilirsiniz.
E iyi güzel peki kötü yanları yok mu? Maalesef ki var.

Olumsuz Yönleri:
  • Eğer telefon numaranızı eşleştirmemişseniz çağrı yaptığınızda gizli numara olarak arıyorsunuz. Haliyle herkesin hattı gizli numaralara açık değil. En azından gizli numaralara çağrıya kapalı olan bir numarayı aradığınızda bakiyeniz eksilmiyor.
  • Telefon numaranızı eşleştirdiğinizde arayan kimliği sizin cep numaranız gözüküyor(du). Bu telefon eşleştirmesini yıllar önce yapıp ve bu şekilde çağrı yapmış olmama rağmen artık aradığımda hep gizli numara olarak gözüküyor. Bu sorunu çözmek için defalarca telefon numarasını eşleştirip sildim ama sorun çözülmedi.
  • SMS göndermek bazen zaman alabiliyor. Dün akşam arkadaşıma Skype'dan SMS göndermeye çalıştım ancak 0.65 MBPS internet ile bir SMS'i 13 dakikada gönderemedi. Yapması gereken SMS bilgisini alıp Skype sunucusuna taşımak, telefonumu baz istasyonuna çevirmek değil 😕
  • Dolar kurunun yüksekliğinden çağrı maliyetleri bana çok gözüküyor. Ama acil durumlarda kullandığım için beni pek rahatsız etmiyor. Ocak ayında yüklediğim 5 Dolardan şuan 1.54 dolar kaldı :D
Olumlu yönü yok mu hocam? Var tabi ki :
  • Çağrı kalitesi tamamen sizin internet hızınız ve aradığınız kişinin şebeke bağlantısına bağlı. Kaliteli bir görüşme için (bence) 6 MBPS üstü bir bağlantı hayli hayli yeter.
  • Koşullar iyi ise sanki telefondan görüşüyormuşcasına gecikmesiz kaliteli bir hizmet sunuyor.
  • Defalarca kez şarjım bittiğimde aileme Skype ile ulaşabiliyorum. Bundan daha iyi ne olabilir ki :D
  • Gönderdiğiniz SMS'lerin sonunda size ait olan cep numaranız yazıyor.
Gerçekten memnun kaldığım bu hizmete vereceğim puan 5 üzerinden 4 olur. Maalesef memnun kalsam da kusursuz değil. Bence 0.10 MBPS - 0.20MBPS yükleme hızı bir SMS bilgisini Skype sunucusuna iletmek için yeterli. Aynı hızla gecikmeli de olsa Whatsapp görüşmesi yapabilmişken Skype'ın SMS gönderememesi yani ne bileyim :D Umarım işinize yarayacak bir yazı olmuştur :)
 
Güzelmiş. Ancak ben yine de başka birisinin telefonunu kullanmayı tercih ederim zor durumda iken. Eskiden Skype daha çok kullanılırdı.
 
2011-12 gibi 10 dolar vermişlerdi. Zevkine sağı solu aramıştım. O zamana göre iyiydi ama fiyatı pahalıydı bence. Şimdi daha da beter durumdadır. Şarjınız bittiğinde Skype görüşmesi nasıl yapıyorsunuz onu anlamadım. Dizüstü ya da masaüstü bilgisayar olsa kablo takıp şarj edersiniz. İnternet kafe demişsiniz. Zaten ücreti normalde fazla iken üzerine internet kafeyi de ekleyince daha beter olur.
 
Şöyle diyeyim ev internetim olmadığı için VINN kullanıyorum. Haliyle en çok işime yarayan nokta o. Alternatif senaryo uretmek için bunlari soyledim. Internet kafe acilis ucreti suresiz 75 kuruş. Evet gorusmek icin mantikli degil ama acil durumlarda kullanilabilir. Ankesorlu telefon karti gibi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı