Skyrim hata dolu

kurabiyeed

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Skyrim'e başladım. (Special Edition olmayan) Oynayayım dedim, oyun baştan aşağı problem. İlk yerdeki at arabsı buglanıyor, Alt Tab atınca çöküyor. İndirmem gerekn dosyalar nelerdir? Ne yapmam lazım ve oyun nasıl oynanır? Bana öğretebilir misiniz?

Oyunda modların önemi ne ne gibi modlar kullanılıyor.

Modlar için yanlış hatırlamıyorsam 20 civarı kategori var. Kimi mod oyundaki hataları düzeltiyor, kimi mod arayüzü güzelleştiriyor, kimisi ise oyundaki hikayeyi daha da büyütüyor.

Modlu mu modsuz mu oynuyorsunuz bilmiyorum ancak en basitinden arayüzü örneklendirebilirim. Skyrim bir RPG oyunu olarak belki de gelmiş geçmiş en kötü envanter arayüzüne sahip oyundur. Serinin önceki oyunlarında (Morrowind ve Oblivion) kullanılan envanter arayüzü gayet iyi ve düzgün çalışırken Bethesda gereksiz bir kararla bu arayüzü değiştirmiş ve modsuz oynayan oyuncuların başına bela etmiştir. Ancak mod topluluğu tabii ki durmamış ve SkyUi gibi bir başyapıtı oyunculara sunmuştur. Bunun gibi bir sürü mod var. Bazıları arayüze saat ve tarih ekliyor, bazıları bakılan eşyanın değeri ve ağırlığını gösteriyor vb.

Şunu da belirtmek isterim ki bugün çoğu insan Skyrim'i grafikleri kötü diye oynamak istemiyor. Ancak Skyrim doğru mod seçimleriyle GTA V ve Witcher 3 gibi bir sürü oyunu görsel anlamda geride bırakabiliyor. Buradan örneklere (1 ve 2) bakabilirsiniz. Bir de işin iyi tarafı şu ki 65.000 tane mod destekleyen bu oyunun tabii ki sadece birkaç tane grafik modu yok. Yani oyunu kendi görsel zevkinize göre şekillendirebiliyorsunuz.

İşin özü modların bazıları oyunu daha oynanabilir hale getirirken bazıları daha güzel hale getiriliyor. Modlarla kütük gibi animasyonları değiştirebilir, patates düzeyi grafikleri iyileştirebilir ve 300 saatlik oynanışı 500 saat ve üzerine çekebilirsiniz? Ayrıca bir de şu var ki zamanla oyunu modlamaktan oynamaya vakit bulamıyorsunuz, yani oyunların teknik kısımlarına ilgi duyan biriyseniz Skyrim'i modlamak bir nebze olsun bu yanınızı güçlendirecektir.
Bende deli gibi grafik modu var ama gözümle neredeyse bir fark göremiyorum önerebileceğiniz gerçekten oyunu farklılaştıran bir grafik modu var mı ?
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki modlama sonucu elinize geçecek görsel tamamen sizin modlama bilginize bağlı. YouTube üzerinde gördüğünüz "Ultimate Modding"videolarının çoğu modlardan ziyade filtre ve ENB ile elde ediliyor. Dolayısıyla filtreyi es geçersek oyunu asıl güzelleştiren şey ENB.

Modlar konusunda tek tek her öğe ve yaratık için mod öneremem, burada yapmanız gereken şey oturup tek tek bu modların inceleme ve karşılaştırmalarına bakmanız. Modlama uzun süren bir süreç (1-2 ay) ve bu süreyi sabırlı bir şekilde geçirmeniz gerekiyor.

Öncelikli tavsiyem Frankly HD, RUSTIC, Rudy HQ ve aMidianBorn gibi kullanıcıların modlarına göz atmanız. Çok güzel ve özenle hazırlanmış modları mevcut, şahsen 250 mod kullanıyorum ve bunların 30 tanesinden fazlasını bu kullanıcıların modları oluşturuyor. Bunun dışında Vivid Weathers, DynDOLOD ve 4K Parallax modlarına bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…