Skyrim oynama sırası nedir?

Oyunları diyorsan çıkış tarihlerine göre oyna işte ha yok oyun içi görevleri diyorsan onun bir sırası olmaması güzel zaten kalbinin götürdüğü yere. Ha bu arada direkt skyrimden başlamak iyidir diğer oyunlar fazla eski ve lore olarak bağlı sadece senaryoya zerre etkileri yok.
 
Herkes zaten yeteri kadar cahilliğine gömdü, o yüzden geçelim.

Ilk olarak TES (1): Arena ile başlayıp TES 4: Oblivion'e geç. Bu geçiş hem mekanik olarak hem de teknoloji olarak olumlu bir zıplayıştır. Şimdi TES5 5:Skyrim'e geç. Teknoloji gelişmiş olsa da mekanikler hafiften olumsuz olarak gelişmiştir. TES 2: Daggerfall'a geç. Teknolojik olarak olumsuz bir geçiş olsa da hem serideki en büyük haritada oynayacaksın hem de mekanik bakımından Skyrim'e üstün bir oyuna sahibiz. Son olarak da TES 3: Morrowind. Serinin bence en iyi oyunu olup her ne kadar teknolojik olarak çok iyi olmasa da meanik bakımından tartışmasız serinin en iyi oyunudur. Bu sıra, sana eğlenceli bir serüven sunacaktır.
 
Selamlar Kardeşim,
Elder Scrolls serisindeki oyunların hepsi çok uzun. O yüzden bence direk Skyrim ile başla. Serinin en iyi oyunu. Tatlıyı sona bırakma kafasına hiç girme. Dediğim gibi oyunlar fazla uzun ve eski. O yüzden ilk oynayacaklar için zor olur. Ayrıca hepsi aynı evrende geçiyor fakat farklı senaryoları var. Ve oyun içinde de eğer ilgini çekiyorsa, geçmiş olaylardan bahseden bol bol NPC ve kitap var. Bi kopukluk yaşamazsın merak etme.

"Unofficial Skyrim Patch" ve benzeri oyundaki bugları temizleyen kritik bi kaç mod yükle ve dal direk. Mod olayında ilk etapta aşırıya kaçma. Sadece bug temizleyenlere yönel. Bi de "SkyUI" inventory için.

Direk öncekilere dalarsan, eğer evreni özellikle tanıyıp sevmiyorsan, hem grafik, hem de mekanik olarak yorar seni. Diğer oyunlar, "Acaba bu evrende başka neler olmuş?" diye merak edilip hikayesi için oynanacak oyunlar sonradan.

Eğer Skyrim için bir görev sırası anlamında soruyorsan, hiç kafanı yorma. Oyun seni çok güzel yönlendiriyor. Kendine bir karakter ve rol belirle. İşte ne silah kullanacaksın, gizlilik mi takılcan, yüz yüze mi vs. Ona göre atla oyunun içine ve kimi mevzuya dal, kimine karışma, kimine uzaktan bak. Kafanda belirlediğin rol neyse ona göre takıl. Yoksa yan görevler yap yap bitmez bunda. Yan görev dediğim de, ana görev haricinde, yine ciddi büyüklükte en az 5-6 tane zincir görev var. Her şehrin kendi içinde görev zinciri var, NPClerin binbir çeşit görevi var, bi de üstüne DLCler var. Var da var yani. Oyun içi silah, build, rol değiştirmekten çekinme. Skyrim o konuda çok esnektir. Metal zırhlı büyücü bile olabilirsin.

Acele etmeden sakin sakin, birbirinden muhteşem manzaraları izleye izleye, hatta screenshot ala ala, NPClerle tanışa tanışa, çeşitli buildleri deneye deneye takıl.

Haydi iyi oyunlar, kal sağlıcakla.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı