SLI Desteği Olan Hxx Chipsetli Anakartlar

H81 ve H97 serisi anakart düşündüğünüze göre işlemcinizin çarpan kilidinin kapalı olduğunu varsayıyorum;
H97 serisi anakartlar genelde Z97 serisi anakartların kırpılmış versiyonları olduğundan SLI desteği çoğu modelde bulunmuyor. Size tavsiyem madem 980TI SLI düşünebilecek bütçeniz var, en azından MSI Z97 Gaming 5 alın. İleride hem SLI yapabilirsiniz, hemde çarpan kilidi açık bir işlemci alıp OC yapma imkanınız olur.

Sanırım derdimi anlatamıyorum. Temmuz ayında 1 tane GTX 980Ti alacağım. 5 yıl sonra ihtiyacım olursa tekrar bi GTX 980Ti daha alırsam yani SLI yaparsam sorun olur mu?
Anakart: Asus Z97 Pro Gamer
İşlemci: i5 4690K
Bütçemde soğutucu alacak yer kalmadığı için H97 chipsetli anakart ve i5 4590 düşündüm. Bunun ileriye dönük olup olmadığını merak ettiğim için bu konuyu açtım.

5 yıl sonra GTX 980TI alıp SLI yapacağınızı düşünmüyorum. O zaman yeni nesil ekran kartları çıkmış olacak, GTX 980TI SLI'dan alacağınız performans o zamanın atıyorum GTX 1370 serisi bir kartından daha düşük olacak. Siz bir tane daha GTX 980TI almak yerine(ki anca ikinci el bulursunuz 5 yıl sonra) aynı paraya GTX 1370 alıp daha fazla performans almayı tercih edeceksiniz. O yüzden SLI olaylarına pek takılmayın. Yinede Asus Z97 Pro Gamer ile SLI yapabileceğinizi belirteyim.

Not: 1370 tahmini yazılmıştır. Saçma sapan yorumlar yapmayın.

5 yıl sonra GTX 980TI alıp SLI yapacağınızı düşünmüyorum. O zaman yeni nesil ekran kartları çıkmış olacak, GTX 980TI SLI'dan alacağınız performans o zamanın atıyorum GTX 1370 serisi bir kartından daha düşük olacak. Siz bir tane daha GTX 980TI almak yerine(ki anca ikinci el bulursunuz 5 yıl sonra) aynı paraya GTX 1370 alıp daha fazla performans almayı tercih edeceksiniz. O yüzden SLI olaylarına pek takılmayın. Yinede Asus Z97 Pro Gamer ile SLI yapabileceğinizi belirteyim.

Not: 1370 tahmini yazılmıştır. Saçma sapan yorumlar yapmayın.
O zaman GTX 970 SLI daha mantıklı. Sonuçta GTX 980Ti'dan daha performanslı oluyor şuanda. İleride bir GTX 980Ti daha almayacaksam, almamın bi mantığı yok ki :D

Şurada konuştuğunuz laflar pek doğru gibi gelmiyor da neyse.
Madem ki GTX980Tİ SLI yapacaksınız, H serisi düşünmeyin. MSI Z97 Gaming 5 alın. 5 yıl sonra zaten 980Tİ bile yetersiz kalacaktır diye düşünüyorum. 5 yıl az değil. Siz bence şimdilik alın bir GTX980Tİ. SLI'ı boşverin. Olmasa da olur. Hem tam oturmuş bir teknoloji değil.

Şurada konuştuğunuz laflar pek doğru gibi gelmiyor da neyse.
Madem ki GTX980Tİ SLI yapacaksınız, H serisi düşünmeyin. MSI Z97 Gaming 5 alın. 5 yıl sonra zaten 980Tİ bile yetersiz kalacaktır diye düşünüyorum. 5 yıl az değil. Siz bence şimdilik alın bir GTX980Tİ. SLI'ı boşverin. Olmasa da olur. Hem tam oturmuş bir teknoloji değil.
Geleceğe yönelik bir PC topluyorum hocam. Şuanlık en iyisini değil de gelecekte fazla uğraşmadan ve para savurmadan sistemi yükselterek sıkıntı çekmeyeceğim bir sistem istiyorum.

Geleceğe yönelik bir PC topluyorum hocam. Şuanlık en iyisini değil de gelecekte sistemi yükselterek sıkıntı çekmeyeceğim bir sistem istiyorum.
980Tİ 5 yıl sonra tahminimce şu anki GTX5XX serisi gibi olacaktır. Yani tercih sizin. Eğer bütçe var ise TİTAN X ve Z97 chipset bir anakart alın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı