SLI ve crossfire için ekran kartı önerisi

Aslına Ekran Kartı için net bir bütçem yok. Maksimum 10.000 TL'yi dağıtıyorum. Eğer diğerlerinden azaltırsam ekran kartına daha çok bütçe kalır. Ama benim isteklerim şu yönde;

*İşlemci, Intel İ7/9700K herhangi bir modeli
*Anakart, MSI marka kırmızı-siyah temalı 4 RAM slotlu 64 GB RAM desteği olan.
*Ekran Kartı, GDDR6 6 GB MSI marka herhangi bir model
*Bellek, 2*16 GB herhangi bir model
*Depolama, 250 GB SSD, 2 TB haarddisk
*Soğutma, Çift fanlı sıvı soğutma
*Güç kaynağı, en az 800W Gold sertifikalı
*Kasa, pencereli ve fanlı

Ayrıca monitöre de ihtiyacım var ama ona henüz karar veremedim.

Aslına Ekran Kartı için net bir bütçem yok. Maksimum 10.000 TL'yi dağıtıyorum. Eğer diğerlerinden azaltırsam ekran kartına daha çok bütçe kalır. Ama benim isteklerim şu yönde;

*İşlemci, Intel İ7/9700K herhangi bir modeli
*Anakart, MSI marka kırmızı-siyah temalı 4 RAM slotlu 64 GB RAM desteği olan.
*Ekran Kartı, GDDR6 6 GB MSI marka herhangi bir model
*Bellek, 2*16 GB herhangi bir model
*Depolama, 250 GB SSD, 2 TB haarddisk
*Soğutma, Çift fanlı sıvı soğutma
*Güç kaynağı, en az 800W Gold sertifikalı
*Kasa, pencereli ve fanlı

Ayrıca monitöre de ihtiyacım var ama ona henüz karar veremedim.
İşlemci: 9700k eski ve k mümkünse tercih etmeyip daha güncel işlemci tercih edebilirsiniz.
SSD: tercih edeceğiniz anakarta göre M2 ve enaz 2 katı tercih etmeniz menfaatinize.

O zaman işlemci olarak AMD seçip işlemci maliyetini biraz daha düşürebilir ve SSD'ye yatırım yapabilirim. Bu durumda hangi AMD işlemciyi önerirsiniz.
Ayrıca sistemin; güncel, uzun ömürlü ve yükseltilebilir bir sistem olmasını istiyorum.

O zaman işlemci olarak AMD seçip işlemci maliyetini biraz daha düşürebilir ve SSD'ye yatırım yapabilirim. Bu durumda hangi AMD işlemciyi önerirsiniz.
Ayrıca sistemin; güncel, uzun ömürlü ve yükseltilebilir bir sistem olmasını istiyorum.
İşlemci konusu şuan maliyet söz konusu. Yoksa herhangi bir orta üstü seviye işlemci işinizi görecektir. 3600 ve 3700 serileri çok iyi f/p olur. İsterseniz beğendiğiniz parçaları ekleyin, bizler yorumlayalım. İçinden mantığınıza uyanları seçersiniz.

Destekleriniz için teşekkürler bayım. Yakın zamanda son değerlendirmelerimi yapıp bileşenleri sizinle paylaşırım.
Sistem 1

İşlemci:
AMD Ryzen 5 3600 6 Core 3.60 - 4.20 GHz 35 MB Cache 65W Wraith Steal

Anakart: MSI B450-A PRO Max DDR4 4133 MHz (OC) AM4 ATX Anakart

Bellek:
Corsair CMK32GX4M2Z3600C18 32 GB (2x16) 3600MHz DDR4 CL18 Siyah RA

Ekran Kartı: MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming 6 GB 192 Bit veya MSI GeForce GTX 2070 Super Ventus

Kasa: Phanteks Eclipse P300A Mesh Ön Panel Temperli Cam Mid Tower ATX

PSU: Cooler Master MWE WHITE 750W 80+ 120mm Fanlı PSU

SSD: Crucial BX500 CT480BX500SSD1 3D NAND 2.5" 480 GB SATA 3 SSD

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı