Sli ve OC ne demek?

• Konuyu başlatan toplamacı
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 980
T

toplamacı

Ziyaretçi
Arkadaşlar ben bir pc delisiyim ama bir bilgim yok öğrenmeye çalışıyorum bu konularda yardım eder misiniz?

- - - Güncellendi - - -

Bu arada oc yanlış anlamayın her konuya bakıyorum O.C YAPARSIN diyor, o yüzden sordum ne olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yani , bilesenlerin hizlarini o bilgisayar acilirkenki yerden veya kendi programindan hizlandirma.
Sli ise nvidianin iki karti ayni anda kullanma . Oyuna gore iki ci kart +80% performans verir. Bunun AMD karsiligi ise crossfire dir ve de yeni cikan bi teknoloji ile normalde ekran kartlarini kopru dedigimiz kablo ile birbirine baglamak yerine crossfirex yani anakart uzerinden kablosuz yapabiliyoruz.

Öncellikle yazım kurallarına uymaya çalışın yoksa ceza yersiniz. SLİ nivida ekran kartlarının aynı modelini alarak yapılan daha performans vermesi için yapılır. Mesela bir ekran kartı daha üst modelini SLI yaparak geçebilirsin. SLİ yapmak için ekran kartının kutusunun içinden gelen aparat ile yapılır. Önermem tek ekran kartı candır. Ama yapınca da pişman olmazsınız.

"de" bağlacını bitişik yazmıştın, düzeltmişsin. Nvidia'nın N harfi küçük yazılmaz. "SLI" böyle yazılır. Aman seni uyarıyoruz da biz ceza yemeyelim...

SLI: Çift PCI x16 yuvası olan anakartlara aynı modele sahip iki Nvidia grafik kartının takılarak performansı ikiye katlamaktır. Haliyle daha çok elektrik tüketir. Genel itibariyle 2 orta seviye karta para harcamak yerine daha üst seviye kart almak daha avantajlı olmaktadır. Nvidia da bu teknolojiye SLI, AMD'de de ise Crossfire denir.

Overclock (OC): Bilgisayar donanımlarının mevcut performansından daha yukarı çıkmasını sağlamak için voltaj vererek veya vermeyerek yapılır. Yazılımsal şekilde yapılır. Anakart, ekran kartı, RAM overclock edilebilmektedir. Overclock bilinçsizce yapılırsa donanımsal sorunlar doğurabilir. Yüksek bir overclock sonrası sıcaklık sorunu da yaşanabilir ve ekstra soğutma araçlarına ihtiyaç duyulabilir. Dikkatli ve abartmadan yapıldığında performansa getirisi vardır fakat laptop, telefon gibi mobil aygıtlarda yapılmaması tavsiye edilir.

Başka sorunuz varsa alabilirim, bu iki tanım hakkında.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı