Peki sürüm düşürmeyin. SM bus buldu mu?
Evet "sm bus recep baltaşın" dediği gibi chipset driverı kurulmadığından dolayı aygıt yöneticisinden bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor bunu çözmenin yolu ise bana gönderdiğin linklerdeki dosyayı kurarak sorun üstesinden gelmek ben her şeyi yapmama rağmen ve bilgisayarımın Windows 10 desteklemesine rağmen kuruyorum başarılı diyor sonrasında gene aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor ben çözemedim ve bilinmeyen aygıt olarak kalsa anakartta arıza problemleri yaratabilir mi bilmiyorum?
Sanırsam bu sorun yaygınlaşmış bunun nedeninin Windows 10nun 2009 20H2 versiyonun yayılmasından sonra başladığını düşünüyorum çünkü önceden 1909 kurulduğunda bir sorun yokdu ben şimdi sürüm düşürmeyi deneyeceğim.
Peki sürüm düşürmeyin. SM bus buldu mu?
Tekrardan merhabalar sorunumu çözdüm donanım kimliği PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&SUBSYS_06B01028 kısmını Google'da aradım daha sonrasında Google çıkan kaynaklardan
PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&CC_0C05 download driver for Windows 10 x64 bu siteye girdim ıp dosya indir kısmını indirdim klasör içindede Synaptics SM bus Controller diye geçiyordu aygıt yöneticisine girip elle yükleme dosyasını seçtiğim anda otomatik kurdu ve soru işareti gitti ve normal şekilde çalışıyor ben aslında şunu öğrendim chipset diyorsunuzda bununla ilgili bir durum olmadığını indirdiğim dosyayı inceledim ve Synaptics işaretçi fare dosyası olduğunu keşfettim. Resimdeki yeri indirdiğim dosya içindeki uygulama açtı ve chipset ile ilgili bir durum olmadığını gördüm öyle bir durum olsaydı sizin atmış olduğunuz dosyaları kurduğumda sorun çözülmüş olacaktı. Yada SM bus Controller geniş kapsamlı bir sürücü olabilir. Uğraşlarınız için size de teşekkür ederim konu çözüldü