Çözüldü "SM Bush Denetleyecisi" sürücüsü bulanamadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RADAR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar aynı sorun bende de var önceden Windows 2018 Pro sürümü kullanıyordum herhangi bir sorun yaşamadım 2009 versiyon olanı çıkmış 20H2 adlı son sürümü kurdum format attım her şey yüklendi ne hikmetse " SM bus denetleyicisi " aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor ne kadar araştırma yaptıysam hem Intel'in sitesinden de kurdum Intel® Chipset Yazılımı Yükleme Uygulaması için indirmeler
Hem de kendi bilgisayar üretici firmasından PC modeline göre driver kategorisinden yükleme yaptım sorunsuz başarılı bir şekilde yüklendi dedi yeniden bilgisayarı yeniden başlattım aynı sorun devam ediyor tekrar format attım tekrar kurdum chip set driverını aynı hata devam ediyor bilgisayarımın bozulmasından korkuyorum önemli bir driver olduğu için dilerseniz müsait olduğunuzda uzaktan bağlantı kurabilir misiniz?

Donanım kimliği
PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&SUBSYS_06B01028&REV_03
PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&SUBSYS_06B01028
PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&CC_0C0500
PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&CC_0C05

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25,4 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Çözüm
Peki sürüm düşürmeyin. SM bus buldu mu?

Evet "sm bus recep baltaşın" dediği gibi chipset driverı kurulmadığından dolayı aygıt yöneticisinden bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor bunu çözmenin yolu ise bana gönderdiğin linklerdeki dosyayı kurarak sorun üstesinden gelmek ben her şeyi yapmama rağmen ve bilgisayarımın Windows 10 desteklemesine rağmen kuruyorum başarılı diyor sonrasında gene aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor ben çözemedim ve bilinmeyen aygıt olarak kalsa anakartta arıza problemleri yaratabilir mi bilmiyorum?
Sanırsam bu sorun yaygınlaşmış bunun nedeninin Windows 10nun 2009 20H2 versiyonun yayılmasından sonra başladığını düşünüyorum çünkü önceden 1909 kurulduğunda bir sorun yokdu ben şimdi sürüm düşürmeyi deneyeceğim.

Tekrardan merhabalar sorunumu çözdüm donanım kimliği PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&SUBSYS_06B01028 kısmını Google'da aradım daha sonrasında Google çıkan kaynaklardan PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&CC_0C05 download driver for Windows 10 x64 bu siteye girdim ıp dosya indir kısmını indirdim klasör içindede Synaptics SM bus Controller diye geçiyordu aygıt yöneticisine girip elle yükleme dosyasını seçtiğim anda otomatik kurdu ve soru işareti gitti ve normal şekilde çalışıyor ben aslında şunu öğrendim chipset diyorsunuzda bununla ilgili bir durum olmadığını indirdiğim dosyayı inceledim ve Synaptics işaretçi fare dosyası olduğunu keşfettim. Resimdeki yeri indirdiğim dosya içindeki uygulama açtı ve chipset ile ilgili bir durum olmadığını gördüm öyle bir durum olsaydı sizin atmış olduğunuz dosyaları kurduğumda sorun çözülmüş olacaktı. Yada SM bus Controller geniş kapsamlı bir sürücü olabilir. Uğraşlarınız için size de teşekkür ederim konu çözüldü
Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir?

Dell 3558 i5 5200U işlemci var ben Windows 1909 kurdum bir sorun çıkmadı o zaman askere gittim geldim format atmak istedim en güncel olan 2009 20H2 işletim sistemi kurduktan sonra aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak çıktı anlamış değilim bilgisayarım Windows 10 destekliyor internette araştırma yapıp chipset sürücüsünü kurmam gerekiyormuş onu da kurdum Intel'in sitesinden başarılı olarak yüklendi sistemi yeniden başlattım ve aynı hata devam ediyor sonra laptopumun driver sitesinden kurdum ora dada başarılı kuruldu yazdı gene hata devam ediyor manuel yüklemeye çalıştım bulunamadı diyor vs bir çözüme varamadım :( benim kafama takılan önemli bir driver olduğu araştırmalarımın sonucunda Ana kartımın bozulmasından korkuyorum lakin başarılı yüklenmiş dir aygıt yöneticisinde yeni işletim sistemin sürümünden kaynaklı bir bug yaşıyor diye tahmin ediyorum?

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    22 KB · Görüntüleme: 87
  • 2.PNG
    2.PNG
    33 KB · Görüntüleme: 81

Evet "sm bus recep baltaşın" dediği gibi chipset driverı kurulmadığından dolayı aygıt yöneticisinden bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor bunu çözmenin yolu ise bana gönderdiğin linklerdeki dosyayı kurarak sorun üstesinden gelmek ben her şeyi yapmama rağmen ve bilgisayarımın Windows 10 desteklemesine rağmen kuruyorum başarılı diyor sonrasında gene aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor ben çözemedim ve bilinmeyen aygıt olarak kalsa anakartta arıza problemleri yaratabilir mi bilmiyorum?
Sanırsam bu sorun yaygınlaşmış bunun nedeninin Windows 10nun 2009 20H2 versiyonun yayılmasından sonra başladığını düşünüyorum çünkü önceden 1909 kurulduğunda bir sorun yokdu ben şimdi sürüm düşürmeyi deneyeceğim.

Tekrardan merhabalar sorunumu çözdüm donanım kimliği PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&SUBSYS_06B01028 kısmını Google'da aradım daha sonrasında Google çıkan kaynaklardan PCI\VEN_8086&DEV_9CA2&CC_0C05 download driver for Windows 10 x64 bu siteye girdim ıp dosya indir kısmını indirdim klasör içindede Synaptics SM bus Controller diye geçiyordu aygıt yöneticisine girip elle yükleme dosyasını seçtiğim anda otomatik kurdu ve soru işareti gitti ve normal şekilde çalışıyor ben aslında şunu öğrendim chipset diyorsunuzda bununla ilgili bir durum olmadığını indirdiğim dosyayı inceledim ve Synaptics işaretçi fare dosyası olduğunu keşfettim. Resimdeki yeri indirdiğim dosya içindeki uygulama açtı ve chipset ile ilgili bir durum olmadığını gördüm öyle bir durum olsaydı sizin atmış olduğunuz dosyaları kurduğumda sorun çözülmüş olacaktı. Yada SM bus Controller geniş kapsamlı bir sürücü olabilir. Uğraşlarınız için size de teşekkür ederim konu çözüldü

Dosya Ekleri

• 3.PNG
    3.PNG
    23 KB · Görüntüleme: 86
  • Ekran Alıntısı.PNGe.PNG
    Ekran Alıntısı.PNGe.PNG
    64,5 KB · Görüntüleme: 69
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı