Smart Access Memory ile RDR2 performansı çok değişti

Makaleler
42
Daha önce işlemcim 1500X ve veri yolu PCI-e 3.0 iken bu testi yapmıştım. Bugün 3300X - 5500 XT 8 GB ve B550 ile S. A. M açık ve kapalı olarak RDR2 düşük ayarlarda benchmark yaptım ve bu sonuçları aldım. Benchmark testini ne olur ne olmaz diye iki kere tekrar ettirdim. Fark yüksek FPS değerlerinde daha anlaşılır diye düşük ayarları seçtim. Sistemi S. A. M destekleyenler ve RDR2 oynayanlar deneyebilirse sevinirim. Bu fark bana pek normal gelmedi benchmarkta hata mı oldu bilmiyorum.

S. A. M kapalı;

Screenshot_2.png

S. A. M açık;

Screenshot_1.png

Son düzenleme:
Bence başka bir şey ile ilgili olabilir, SAM tek başına bu kadar erki etmemeli.

Rise of The Tomb Raider yaptım mesela FPS hiç değişmedi. Daha önce Borderlands 3 ve Shadow of The Tomb Raider testi yaptığımda 3-10 FPS arası artmıştı. RDR2 niye böyle çıktı anlayamadım.

Son düzenleme:
Hocam o FPS'ler için donanım değiştiren var. N'aptınız siz 😂
Hocam bu arada S.A.M nasıl açılıyor?

Eski işlemciyle testimde Borderlands 3'de 123 olan FPS 128 olmuştu. SOTTR'da ise en düşük ve en yüksek FPS 6-10 artmıştı fakat ortalama aynı kalmıştı. 4 oyunla test edecektim de RDR2 böyle çıkınca bir sorayım dedim hepsini yapmadan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski işlemciyle testimde Borderlands 3'de 123 olan FPS 128 olmuştu. SOTTR'da ise en düşük ve en yüksek FPS 6-10 artmıştı fakat ortalama aynı kalmıştı. 4 oyunla test edecektim de RDR2 böyle çıkınca bir sorayım dedim hepsini yapmadan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

S.A.M RTX kartlarda da mevcut mu hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı