Snowman MTG Termal Macun İncelemesi

Öncelikle belirtmem gerekir ki bu inceleme, çoğu zaman insanların almaya çekindiği macunun ne kadar alınabilir seviyede olduğunu daha net anlayabilmeniz ve kafanızdaki soruların giderilmesi için yazılmıştır. Herhangi bir sorunuz olursa yorum yazmaktan çekinmeyiniz. İstediğiniz test olursa yapabilirim.
Satın alma ve diğer fiyat bilgileri konunun altındadır.
Kullanılan ürün 10 gramlık modeli, MTG10'dur. Ürünün 5 gramlık modeli de mevcut.

Başlamadan önce, daha önceki bir konuda belirttiğim üzere 1 aylık testin pek verimli olacağını düşünmemiştim. O yüzden konuyu ileride de güncelleyeceğim.

Direkt olarak merak ettiğiniz özellikler veya başlıklar için sıralama:

1- Neden Snowman MTG?
2- Sıcaklık Değerleri ve Dayanıklılık

  1. İşlemci Testi
  2. Ekran Kartı Testi
3- Dayanıklılık
4- Fiyat ve Kargo

  1. Fiyat
  2. Kargo
5- Değerlendirme ve Kapanış
  1. Değerlendirme
  2. Kapanış

1) Neden Snowman MTG?

Yakın fiyat bandında diğer rakiplerine göre olan yüksek W/mK değeri yüzünden aldım. Benim de ilk başta almaya çekindiğim bir macundu. Asıl alma sebebim, bu macunun ne kadar dayanabileceği üzerine bir test yapma niyetim. @Samet 'in de önerileri üzerine macunu sipariş verdim. Yaklaşık 1 ay içinde elime ulaştı.

2) Sıcaklık Değerleri ve Dayanıklılık

2-1) İşlemci Testleri


Ürün ekran kartı üzerinde 1 aydan biraz fazladır sürülü. (11 Şubat 2021'den beri) İşlemci içinse yaklaşık 1 ay sürülüydü.

Kullanılan kasa: Ranker Cygnus V2. Fanları, üzerinde gelen ARGB fanlar. Teknik özelliklerini konu altında görebilirsiniz.
Kullanılan işlemci ve soğutucu: Xeon E5450 ve Snowman X4.

Not: İşlemci testlerinde Prime95 kullanılmıştır. Small FFT's ayarı açıktır. AIDA64 testi de yapmıştım ancak onun ekran görüntüleri elimde bulunmuyor maalesef.

MTG10 Prime95 (2).png


MTG10 Prime95.png

Sonuçlar beni fazlasıyla tatmin etti açıkçası işlemci tarafında. Beklediğimden çok daha iyi performans verdi bu macun. 14.3 Wm/K değerinden bu beklenirdi tabii. Ancak kasanın da önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. 75-90 CFM arasında kasa fanı kullanırsaydım, bu değer 40-41 dereceye sabitlenebilirdi.

2-2) Ekran Kartı Testleri

Yukarıda belirttiğim tarihten, şu anki tarihe kadar macun sürülüdür. Yapılan test: UniEngine Superposition Benchmark. FurMark'ta yapılmıştı ancak elimde en son yapılan testin görüntüleri bulunmuyor, yazı olarak not etmişim. Verilerinin doğru olmayacağını düşündüğüm için paylaşmıyorum ne yazık ki.

Kart: Tek fan, MSI RX460. (RX560 vBIOS'lu, rehberi mevcut.)

MTG10 superposition.png



MTG10 superposition2.png


Ekran kartının fanı zorunlu olarak değiştiği için, sisteme yanlış raporlanması sonucu veya HWInfo'daki gariplikler yüzünden fan hızı o kadar algılanıyor.
Ekran kartı sonuçları fena değil açıkçası. Alüminyum bir blok ve tek fana göre güzel değerler. Kartta UV olduğunu da ayrıca belirteyim. Ek güç girişi bulunmadığı için, RX560 gücü çekmeye çalışınca siyah ekrana düşüyor kart.

3) Dayanıklılık

18 Mart tarihinde çekilen görüntü:

IMG_20210317_115957_20210322_010929984.jpg


Bence bu, çevrede pek bilinmeyen ve almaya cesaret edemeyen kişiler için çok güzel bir örnek olur. 14.3 W/mK değerinde ve Çinli bir macuna göre hemen kurumaması, onu güzel bir alternatif yapıyor. Hele ki çokça önerilen MX4'e karşı.
Kısa ve öz, bu macunu düşünen varsa tereddüt etmeden alabilir. Yaklaşık 1.5 aylık bir test sonucundan bahsediyoruz tabii ki. Ancak yine de performansının 1 ay gibi bir sürede düşmemiş olması ona artı bir özellik katıyor.

Macun, güncel olarak ekran kartında sürülü. İşlemcideyse 5 gündür ZF-12 sürülü.
Çıkan dedikodulara göre çabuk kuruyormuş, öğreneceğiz artık :D

ZF12 Yarım saat Prime95.png


Yarım saatlik ZF-12 sonucu.

4) Fiyat ve Kargo

4-1) Fiyat


Ürün Türkiye'de satılmıyor görebildiğim kadarıyla. Ben de Aliexpress üzerinden almıştım. Aldığım link. Fiyat olarak Aliexpress 9.16 dolar (kargo dahil) gösteriyor ancak ekran kartı fanıyla birlikte aldığım için sepette kupon indirimi uygulamıştım. Fan ve macun toplamda 65 TL'ye denk gelmişti.
9.16 doları güncel kurla çarpınca 70-80 TL'ye denk geliyor. Buna ek olarak 16 lira da vergi kesildi.
Düz hesap, 100 TL'ye bu macunu alırsanız pişman olacağınızı düşünmüyorum. Ürünün 5 gramlık versiyonları da mevcut. Ben, almışken fazladan olsun diye 10 gramlık aldım.

4-2) Kargo

SunYou ile 25 günde elime ulaştı. Aliexpress'in anlam veremediğim yeni takip metodları yüzünden kargoyu tam anlamıyla takip edememiştim. Kargo poşetinde gelen kod tamamen takip edilirken, Aliexpress'te girilen kargo numarası eksik takip ediliyordu.

5) Değerlendirme

Almayı aklınızdan bir kez bile geçirdiyseniz alabileceğiniz bir ürün. Her şey dahil 100 TL (kuponsuz) civarına alabileceğiniz diğer macunlar; Thermal Grizzly Kryonaut, MasterGel Pro olunca, bence bu macunlara karşı gram, fiyat ve ısı iletkenlik değeri farkı baz alındığında tercih edebileceğiniz bir ürün. Dediğim gibi 5 gramlık modelini kuponla çok daha ucuza getirebilirsiniz. 10 gramlık modelini 60 TL'ye alırsanız, üst düzey performansı düşük fiyata almış olursunuz.

6) Teknik Özellikler ve Kapanış

6-1) Teknik Özellikler


Kasa fanlarının teknik özellikleri

Herhangi bir ayarlama yapılmamaktadır ve fan hızları sabittir.

Fan Hızı: 1200RPM±10%
CFM Değeri: 36CFM±10%
Hava Basıncı: 1.1mmH2O ± 10%
Gürültü Seviyesi: 23.2dBA
Fan Motoru: 24 mm
Kasa için detaylı bilgi: Ranker Cygnus v2 Siyah Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa

Snowman X4 teknik özellikleri
2 adet 9 CM 2000RPM fan.
CFM Değeri: 48 CFM
Gürültü Seviyesi: 18 dB

İşlemci soğutucusunun satın alma bağlantısı: Snowman X4.
Snowman X4 incelemesi: Snowman X4 Rainbow incelemesi

Kasa için satın alma bağlantısı: Ranker Cygnus V2.
Kasanın inceleme konusu ve teknik özellikleri için: Ranker Cygnus V2 ARGB kasa incelemesi

6-2) Kapanış

Birkaç aydan önce bu yazıyı yazmak istemezdim açıkçası. ZF-12 elime ulaşınca pek bekletmek istemedim. Ekran kartında macun sürülü, zaman zaman genel olarak güncellemeler yapacağım.
İnceleme için farklı ürünleri istiyorsanız belirtmeniz yeterli. Ek olarak, Thermal Grizzly Kryonaut ile karşılaştırma isteğiniz varsa onu da belirtebilirsiniz.


@MisakiTaro @Ulunay @PustiPowerV2 @Mithat Berhan @Tolga Samet @TÇB @HABAR @BerkayZ87

Snowman konusunda inceleme yaparsam etiket için yazarım demiştim. Unuttuğum varsa kusura bakmasın. @Ulunay macun hakkındaki yorumlarını da ayrıca belirtirsen sevinirim :)

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Bu macunu ben de çok merak ediyordum. Hatta dolabımda da duruyor ancak sürmeye üşendim.

Değerler çok iyi görünüyor. Güle güle kullanın. :) Bir arkadaşıma daha aldırdım o da çok memnun kalmıştı.
Etiketi hallettim, arkadaşı da uyandırdık uykusundan. Kusura bakmasın :D

Bu macunla memnun kalmayacak birisi olamaz bence.
 
Son düzenleme:
Değerler bayağı iyi. :D Güle güle kullanın. Böyle ürünleri önermeyi isterdik de konu sahipleri genelde hemen almak istedikleri için mecbur Türkiye'de bulunan ürünlerden öneri yapıyoruz. :(
 
Değerler bayağı iyi. :D Güle güle kullanın. Böyle ürünleri önermeyi isterdik de konu sahipleri genelde hemen almak istedikleri için mecbur Türkiye'de bulunan ürünlerden öneri yapıyoruz. :(
Değerleri iyi ancak birkaç ay içinde genel sistem bakımı/temizliği yapmak isteyen kişilerin kesin alması gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Konuda da yazmıştım, kuponla alınırsa, Türkiye'de o fiyata aynı performansı verecek macunu görmedim henüz. Zalman ZM-STC8 olabilir belki. Onun da 1.5 gramına 45 TL yazmışlar. :D
 
Değerleri iyi ancak birkaç ay içinde genel sistem bakımı/temizliği yapmak isteyen kişilerin kesin alması gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum. Konuda da yazmıştım, kuponla alınırsa, Türkiye'de o fiyata aynı performansı verecek macunu görmedim henüz. Zalman ZM-STC8 olabilir belki. Onun da 1.5 gramına 45 TL yazmışlar. :D
28 TL'ye almıştım 1.5 gram ZM-STC8'i. :D Sağlam zam, beğendim.
 
@Ulunay macun hakkındaki yorumlarını da ayrıca belirtirsen sevinirim :)
Hakkında aşırı fazla bilgi kirliliği olan bir macundu. En azından kendi adıma bazı soru işaretlerini gidermiş oldum. Emeğinize sağlık 🙂

Macun, güncel olarak ekran kartında sürülü. İşlemcideyse 5 gündür ZF-12 sürülü.
Çıkan dedikodulara göre çabuk kuruyormuş, öğreneceğiz artık :D

Çabuk kuruma kısmı için epey yorum mevcut. Muhtemelen yapışkanlığını korumak adına kullandıkları maddenin polimer bazlı olduğunu düşünüyorum. Hem ucuz hem de ısı iletkenliğinde sorun çıkarmayacak bolca katkı maddesi mevcut. Tabii laboratuvar ortamında kanıtlamak gerekiyor. Asılsız olabilir. Bu arada YTD 😂

Elinizde bolca var, aksi bir durum olursa deneyimlerinizi bekliyorum.
 
Hakkında aşırı fazla bilgi kirliliği olan bir macundu. En azından kendi adıma bazı soru işaretlerini gidermiş oldum. Emeğinize sağlık
Teşekkürler öncelikle. Konularda önerirsiniz artık :D

Elinizde bolca var, aksi bir durum olursa deneyimlerinizi bekliyorum.
Şu an için aksi olan tek şey, ürünün kırık gelmesi. Sap kısmı ve tüpü birbirinden ayrılmıştı. Nasıl olduğunu bilmiyorum, kargoda kırılmıştı sanırım. Önemli de değildi zaten. 0.32 dolar ödemiştim, vergi dahil 18-19 TL civarına gelmişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı