Snowman X6 soğutucu ile işlemci 50-60 derece

montajını tekrar yapacagım.Macunu yenilememe gerek varmı?
X şeklini göremedim. Fanı söküp dediğiniz gibi deneyeyim.
Evet gerekli. Macun etrafa dağılmıştır.
X şeklini göremedim.
Şöyle bir şey. Fan havayı bu yöne doğru üfler.

20220305_204314.jpg

Son düzenleme:
Fani montajladim anakarti çıkarıp şimdide ekrana görüntü gelmiyor ne yaptıysam görüntü alamiyorum
Fani montajladim anakarti çıkarıp şimdide ekrana görüntü gelmiyor ne yaptıysam görüntü alamiyorum
Dediğiniz gibi monte ettim fani fanlar tane değdiği için tam oturmuyormus fan fani biraz yükselttim öyle monte ettim şimdide ekrana görüntü gelmiyor

Fani montajladim anakarti çıkarıp şimdi de ekrana görüntü gelmiyor ne yaptıysam görüntü alamiyorum

Dediğiniz gibi monte ettim fani fanlar tane değdiği için tam oturmuyormus fan fani biraz yükselttim öyle monte ettim şimdi de ekrana görüntü gelmiyor

Kabloların doğru bağlandığına eminseniz şunları deneyin. Statik elektrik birikmesi olabilir. Fişi çekip başlatma tuşuna 10 saniye basılı tutup bırakın. 4-5 kez tekrarlayın. RAM'leri söküp sarı renkli olan pinleri silgi ile silin. Soketlere toz girmiş olabilir onu fırça yardımıyla temizleyin. RAM'lerin yerini değiştirin.

Kabloların doğru bağlandığına eminseniz şunları deneyin. Statik elektrik birikmesi olabilir. Fişi çekip başlatma tuşuna 10 saniye basılı tutup bırakın. 4-5 kez tekrarlayın. RAM'leri söküp sarı renkli olan pinleri silgi ile silin. Soketlere toz girmiş olabilir onu fırça yardımıyla temizleyin. RAM'lerin yerini değiştirin.
Soket yeri kırılmış buraya takılan kablonun görevi nedir

Dosya Ekleri

• P_20220305_231045_vHDR_Auto.jpg
    P_20220305_231045_vHDR_Auto.jpg
    246,3 KB · Görüntüleme: 35
  • P_20220305_231045_vHDR_Auto.jpg
    P_20220305_231045_vHDR_Auto.jpg
    246,3 KB · Görüntüleme: 34
Orası USB 3.0 soketi. Ön paneldeki mavi renkli usb girişleri için. Montaj esnasında sert şekilde çarpmadıysanız kırılması zor. Pinleri birbirine temas etmiyorsa kısa devre yapmaz.
Başka sebepten açılmıyor olabilir.
Hocam bir de ön panel kablolarını doğru taktığınıza emin misiniz? Yanlış taktıysanız start almıyor olabilir.

Orası USB 3.0 soketi. Ön paneldeki mavi renkli usb girişleri için. Montaj esnasında sert şekilde çarpmadıysanız kırılması zor. Pinleri birbirine temas etmiyorsa kısa devre yapmaz.
Başka sebepten açılmıyor olabilir.
Hocam bir de ön panel kablolarını doğru taktığınıza emin misiniz? Yanlış taktıysanız start almıyor olabilir.
Sistem çalışıyor fanlar filan dönüyor ekrankarti çalışıyor ama görüntü gelmiyor şimdi anakarti tekrar soktum birdaha takicam ramleri hafiften oynatmistim onla alakalı olabilir şimdi tekrar ramleri çıkarıp takicam

Sistem çalışıyor fanlar filan dönüyor ekrankarti çalışıyor ama görüntü gelmiyor şimdi anakarti tekrar soktum birdaha takicam ramleri hafiften oynatmistim onla alakalı olabilir şimdi tekrar ramleri çıkarıp takicam
Tamam hocam sonucu buraya yazarsınız.

Bugün yeni aldığım Snowman X6 soğutucu montajını yaptım. Sıcaklık değerleri boştayken 50-60 derece. BIOS'ta bile 50 derece. Fan işlemciye tam oturmadı galiba. AM4 işlemci kullanıyorum. Montajını yaparken 1tarafını geçiriyorum fan havaya kalkıyor. Diğer tarafını da zar zor geçirdim. Tam oturmadı galiba. 1saat önce montajını yapmaya çalıştım. Şimdi montajı tekrar yapacağım ama macunu temizlememe gerek var mı? En doğru şekilde montajı nasıl yaparım yardımlarınızı bekliyorum.
Aynı soğutucuyu bir süre bende kullandım, montajı tam bir işkence. Nefret ettiriyor insanı. İşlemci veya anakart elimde kalacak diye baya endişelendiriyor. Aslında bu soğutucunun mandalla çektirme yaptırmasından kaynaklı. Mandallı çektirmeli soğtuculardan nefret ettim valla onu kullanırken.🤬

Performansına gelecek olursak gayet iyi gelmişti bana. Ryzen 5800x ile bir süre kullandım, stress testinde patlıyor ama oyunlarda falan fena değildi. 5800X gibi sıcak çalışan bir işlemciyi bile oyunlarda 75 derecenin üzerine çıkarmadı. Ama dediğim gibi sök tak olaylarını ve düzenli macun değiştirmeyi sevdiğim için bana bir işkence gibi geldi.🙂

Montajından ziyade macunu sürmede ve macunun kalitesinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Yoksa mandallar kilitlendikten sonra açmadan anakartı kırsan da çıkmaz yerinden, o derece güçlü tutuyor.

Tamam hocam sonucu buraya yazarsınız.

Yok hala görüntü gelmiyor bilgisayarcı ya goturucem artık kaç saattir uğraşıyorum cozemedim.
Aynı soğutucuyu bir süre bende kullandım, montajı tam bir işkence. Nefret ettiriyor insanı. İşlemci veya anakart elimde kalacak diye bayağı endişelendiriyor. Aslında bu soğutucunun mandalla çektirme yaptırmasından kaynaklı. Mandallı çektirmeli soğtuculardan nefret ettim vallahi onu kullanırken.🤬

Performansına gelecek olursak gayet iyi gelmişti bana. Ryzen 5800X ile bir süre kullandım, stress testinde patlıyor ama oyunlarda falan fena değildi. 5800X gibi sıcak çalışan bir işlemciyi bile oyunlarda 75 derecenin üzerine çıkarmadı. Ama dediğim gibi sök tak olaylarını ve düzenli macun değiştirmeyi sevdiğim için bana bir işkence gibi geldi.🙂

RAM'ler yüzünden tam oturmamış fan fanin tekini yükselttim öyle montajladim bu sefer de ekrana görüntü gelmiyor.

Montajından ziyade macunu sürmede ve macunun kalitesinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Yoksa mandallar kilitlendikten sonra açmadan anakartı kırsan da çıkmaz yerinden, o derece güçlü tutuyor.
Aynı soğutucuyu bir süre bende kullandım, montajı tam bir işkence. Nefret ettiriyor insanı. İşlemci veya anakart elimde kalacak diye bayağı endişelendiriyor. Aslında bu soğutucunun mandalla çektirme yaptırmasından kaynaklı. Mandallı çektirmeli soğtuculardan nefret ettim vallahi onu kullanırken.🤬

Performansına gelecek olursak gayet iyi gelmişti bana. Ryzen 5800X ile bir süre kullandım, stress testinde patlıyor ama oyunlarda falan fena değildi. 5800X gibi sıcak çalışan bir işlemciyi bile oyunlarda 75 derecenin üzerine çıkarmadı. Ama dediğim gibi sök tak olaylarını ve düzenli macun değiştirmeyi sevdiğim için bana bir işkence gibi geldi.🙂

RAM'ler yüzünden tam oturmamış soğutucu havada kalmış işlemciye değmemiş yarışı şimdi fani tekini yükselttim öyle denedim bu sefer de görüntü alamiyorum.

RAM'ler yüzünden tam oturmamış soğutucu havada kalmış işlemciye değmemiş yarışı şimdi fani tekini yükselttim öyle denedim bu sefer de görüntü alamiyorum.

@Rolex26
Şöyle bir yöntem var onda hocam, biraz uğraştırıyor ama iş görüyor. RAM'lere yakın olan fanı soğutucu bakır blokta yukarı doğru kaydırabildiğin kadar kaydır öyle bir şekilde dene bakalım. RAM'lere dayanıyor mu gibisinden. Tabi bu şekilde çok az kayacaktır. İkinci yöntemde ise yine RAM'lere yakın olan fanı takmıyorsun, soğutuyucu montajlıyorsun. Sonra montajlanmış soğutucunun üzerine o fanı takmaya çalışıyorsun, zaten eğri esnek bir teli var. Biraz zorluyor ama takılıyor. Onu da zamanında denemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı